Investigating the impact of workload on occupational stress in nurses of the corona department (case study: nurses of Lahijan hospitals
Code: G-1085
Authors: ساناز نصیری نمین ℗, علی اصغر خواجه وندی ©, ایرج محمد فام , هادی خصالی لنگرودی
Schedule: Not Scheduled!
Download: Download Poster
Abstract:
Introduction
استرس شغلی یک مفهوم پیچیده می باشد که می تواند سلامت زندگی و محیط کاری فرد را تحت تاثیر قراردهد. پرستاران در خط مقدم مراقبت از بیماران کووید-19 نسبت به سایر مشاغل، استرس شغلی بیشتری را تجربه می کنند. در این پژوهش ما به بررسی استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش کرونا در بیمارستان های شهر لاهیجان در سال 1399 پرداختیم. هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش کرونا و سایر بخش ها در بیمارستان های شهرستان لاهیجان می باشد. لذا مطالعه و بررسی فاکتورهای موثر می تواند راه کار مناسبی در ارائه برنامه ها و استراتژی منجر به ارتقاء عملکرد انها بشمار آید.
Methods and Materials / Case Report
پرسشنامه مرتبط با استرس شغلی در اختیار پرستاران (تعداد پرستاران مورد مطالعه برابر 276 نفر بود) قرار گرفت و پس از تکمیل پرسشنامه، داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.پژوهش حاضر تحلیلی مقطعی می باشد که در میان پرستاران بخش کرونایی بیمارستان های شهر لاهیجان در سال 1400 به منظور بررسی بارکاری ذهنی و استرس شغلی انجام گردید. .جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استاندارد بارکاری ذهنی NASA –TLX استفاده گردید. این پرسش نامه شامل چندین مولفه شامل مقیاس نیاز فکری و ذهنی ، نیاز دهنی ، زمانی ، میزان کارایی و دلسردی می باشد که با میانگین وزنی حاصل از مولفه های اندازه گیری شده ، نمره بار کاری کلی محاسبه می گردد. جهت اندازه گیری استرس شغلی از پرسش نامه OSIPOW استفاده گردید. پس از محاسبه بارکاری و استرس شغلی ، بخش آمار توصیفی آن توسط نرم افزار SPSS26 و برای بررسی تاثیر بارکاری ذهنی بر استرس شغلی از نرم افزار MPLUS 7.4 استفاده گردید.
Results
. مشاهده گردید که پرستاران شاغل در بخش کرونا استرس شغلی بیشتری نسبت به سایر بخش ها دارند. این در حالی است که استرس شغلی در سایر بخش¬ها نیز (در سطح P0.01) معنی دار بود. نتایج نشان داد که از بین عوامل دموگرافیک تنها عامل تاهل با استرس شغلی ارتباط معنادار داشت . همچنین بار کاری نیز ارتباط معناداری با استرس شغلی نشان داد .
Conclusion
در شرایط کنونی پاندمی کرونا، کار به صورت یک چالش روحی روانی مهم برای پرستاران است، زیرا در حین انجام کارهای روزمره خود، در معرض پیامدهای فیزیکی و اجتماعی ویروس 2SARS-CoV- قرار می گیرند که با تشدید استرس روزمره همراه است. می توان بیان داشت حرفه پرستاری به شدت در برابر استرس و اثرات آن در طول همهگیری کووید-19 آسیبپذیر می باشد.
Key Words
استرس شغلی، بخش کرونا، پرستاران
Comments (0)
Post a comment
Post comment is closed by admin.