Evaluation of the effect of ergonomic educational intervention on working condition correction and reduction of musculoskeletal disorders in office workers
Code: G-1005
Authors: ندا قاسمی ℗, غلامحسین حلوانی ©, امیر محمد نجفی پور, محمدحسین فلاح
Schedule: Not Scheduled!
Download: Download Poster
Abstract:
Introduction
مشاغل اداری و غیر اداری به عنوان مشاغل پر خطر در ارتباط با اختلالات عضلانی اسکلتی مرتبط با کار شناخته شده اند که ریسک فاکتورهاي شغلی آنها منحصر به فرد هستند. نداشتن شناخت کافی از وضعیتهاي کاري استاندارد و عدم به کارگیري صحیح عضلات در حالات مختلف نشسته، ایستاده، خمیده، حمل کردن، بلند کردن اشیا و همچنین محروم بودن از تمرینات بدنی که جنبه پیشگیري و ا صلاحی دارد هر یک به نوبه خود میتواند بر ساختار عضلانی ا سکلتی بدن اثرات منفی به جا گذارده و موجب نقص یا نقایص در اندام ها شود.پژوهش حاضر با بررسی تاثیر مداخله آموزشی ارگونومی بر اصلاح وضعیت کاری و کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی در کارکنان اداری انجام شد.
Methods and Materials / Case Report
پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی – تحلیلی و همبستگی می باشد. جامعه آماری کلیه کارکنان کادر اداری شرکت شاتل می باشد که نعداد آنها 205 نفر است. که به میزان 143 نفر طبق خوداظهاری مشکل اختلال اسکلتی و عضلانی داشتند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان و معیارهای ورود و خروج 130 نفر انتخاب گردید. ابزار گرداوری داده ها شامل پرسشنامه ارزیابی اختلالات اسکلتی عضلانی نوردیک( NMQ) و روش ارزیابی پوسچر ROSA می باشد. داده ها توسط نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. براي تعیین تفاوت آماري از آزمون t student استفاده شد. به عنوان سطح معنی داري P . 0.05 استفاده شد.
Results
ارتباط بین اختلالات اسکلتی و عضلانی با گروه های سنی مختلف در اکثر اندام های بدن معنی دار نمی باشد(p.value0.05) و تنها این ارتباط در ناحیه گردن و قسمت فوقانی پشتی تأیید می شود همچتین ارتباط بین اختلالات اسکلتی و عضلانی با سابقه کار کارمندان در اکثر اندام های بدن معنی دار نمی باشد و تنها این ارتباط در ناحیه گردن و قسمت فوقانی پشتی تأیید می شود. در نهایت آموزش ارگونومی افراد مورد مطالعه بر سطح ریسک محاسبه شده آنها (به روش ROSA) تاثیر معناداری داشته است.
Conclusion
: اگر چه بیشتر شرکت ها از وسایل با ارگونومی لازم برخوردارند اما کارکنان نحوه استفاده صحیح از آنها را نمی دانند. به دلیل عدم آگاهی برخی از مدیران و کارکنان از اهمیت رعایت ارگونومی بهتر است علاوه بر محیا کردن محیط کار مطابق با اصول ارگونومی آموزش های لازم در این زمینه به این افراد داده شود.
Key Words
ارگونومی ، اصلاح وضعیت کاری ، اختلالات اسکلتی عضلانی ، کارکنان اداری
Comments (0)
Post a comment
Post comment is closed by admin.