the applicability of the virtual education system "NAVID" during the pandemic of the Covid -19 virus

راحله آقاجعفری ℗, دکتر محمد صادق قاسمی, دکتر احسان گروسی ©, دکتر جمیله ابوالقاسمی

the applicability of the virtual education system "NAVID" during the pandemic of the Covid -19 virus

Code: G-1060

Authors: راحله آقاجعفری ℗, دکتر محمد صادق قاسمی, دکتر احسان گروسی ©, دکتر جمیله ابوالقاسمی

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

در اواخر سال 2019جهان با پديده كرونا ويروس روبه رو گشت. اين پديده تمامي ابعاد زندگي مردم را تحت تاثیر خود قرار داد. با توجه به اينكه سیستم هاي آموزشي نمي توانست تعطیل بماند، دانشگاه ها و موسسات آموزشي خیلي سريع به سیستم هاي آموزش مجازي روي آورند. سامانه نوید از جمله سامانه های وزارت بهداشت بود که برای استفاده در این دوران در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرارداده شده بود. با این حال، کابردپذیری این سامانه با چالش هایی روبه رو بود که هدف این مطالعه ارزیابی كاربرد پذيري سامانه آموزش مجازي نويد با استفاده از پرسشنامه طراحی شده بود.

Methods and Materials / Case Report

در این مطالعه مقطعی با هدف طراحی پرسشنامه کاربردپذیری سامانه های آموزش مجازی، ابتدا گويه هاي پرسشنامه كاربرد پذيري سامانه نويد برمبنای روش های موجود و نظر متخصصان استخراج و بعد از بررسی روايي صوري، روايي محتوايي با شاخص های CVRو CVI براي هرگويه محاسبه شد. پایایی پرسشنامه طراحی شده با روش آزمون باز آزمون و آلفای کرونباخ مورد ارزیابی قرار گرفت. در ادامه برای ارزیابی کاربردپذیری سامانه نوید در یک مطالعه موردی 200نفر از دانشجويان خواسته شد تا پرسشنامه طراحی شده را با توجه به تجربه استفاده از سامانه نوید تكمیل کنند. تحلیل ها با نرم افزار SPSS.v22انجام شد و كلیه آزمون ها در سطح اطمینان %95انجام شد.

Results

نتایج نشان داد که پرسشنامه کاربردپذیری سامانه های آموزش مجازی در تمامی بخش ها (کارایی و اثربخشی، امنیت، یادگیری و دسترسی) دارای روایی و پایایی مناسبی بود. همچنین نتایج مربوط به مطالعه موردی نشان داد که میانگین و انحراف معیار بیشترین امتیاز كسب شده كاربردپذيري سامانه نوید مربوط به بخش کارایی و اثر بخشی 28/10±5/3 و کمترین مربوط به بخش به یادگیری با امتیاز2.3 ±10/8 بود. همچنین از میان مولفه هاي جمعیت شناختي، فقط سن نمونه هاي مورد بررسي بر روي نمره کل کاربردپذیری رابطه معناداری داشت.

Conclusion

پرسشنامه ارزیابی کاربردپذیری سامانه آموزش مجازی بعنوان یک ابزار با اعتبار مناسب می باشد که می تواند توسط پژوهشگران مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به يافته ها مربوط به امیتاز کاربردپذیری سامانه نوید نیاز به بازطراحی این سامانه برای بهینه کردن قابلیت یادگیری کاربران پیشنهاد می گردد.

Key Words

كاربرد پذيري، كرونا، آموزش مجازي، سامانه نويد

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.