Ergonomic evaluation of two types of medical insoles in long-term standing tasks; A field study in a shoe manufacturing industry
Code: G-1059
Authors: مهسا مبینی ℗, احسان گروسی ©, محمد صادق قاسمی, معصومه باقرزاده چم, زینب کاظمی
Schedule: Not Scheduled!
Download: Download Poster
Abstract:
Introduction
ایستادن طولانی مدت همراه با عوارض قابل توجه سلامتی می باشد که از پیامدهای آن می توان به غیبت از کار و کاهش بهره¬وری و ناتوانی زودرس کارکنان اشاره کرد. استفاده از کفی های طبی بعنوان یک مداخله طبی و ارگونومیکی در کاهش این پیامدها تایید شده است. با این وجود تنوع وجود مطالعات کمی به صورت میدانی و طولی به بررسی اثربخشی انواع کفی صورت پذیرفته است. لذا هدف این مطالعه ارزیابی ارگونومیکی دو نوع کفی طبی در وظایف ایستاده طولانی مدت در یک صنعت تولید کفش می باشد.
Methods and Materials / Case Report
در این مطالعه میدانی 18 نفر مرد از کارکنان واحد برشخانه یک کارخانه تولید کفش که در وظیفه ایستادن طولانی مدت درگیر بودند شرکت کردند. از شرکت کننده ها خواسته شد تا به صورت تصادفی و به مدت یک هفته با قرار دادن یکی از کفی های طبی چرمی ،کفی طبی فومی و بدون استفاده از کفی وظیفه کاری برشکاری را در روزهای شنبه (برای ارزیابی کوتاه مدت) تا چهارشنبه (برای ارزیابی بلند مدت) در طول 12 ساعت کاری را انجام دهند. ارزیابی های ارگونومیکی این مطالعه شامل میزان درد و فشار تماسی در پنج نقطه از کف هر یک از پاها بود. ارزیابی ها به ترتیب با استفاده از مقیاس آنالوگ بصری و دستگاه سنجش فشارتماسی کف پاها بود که در پایان شیفت کاری انجام شد. برای تحلیل آماری از نرم افزار 24 SPSS با در نظر گرفتن سطح معناداری P0.05 انجام شد.
Results
یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از کفی چرمی در کوتاه مدت بر میزان درد درک شده ناحیه میانی پا به میزان 6.806 دارای اثر کاهشی معنا دار (0.05P) بود. یافته های میزان فشار وارد بر کف پا در کوتاه مدت نشان داد که عدم استفاده از کفی در مقایسه با کفی چرمی دارای اثر کاهشی معنادار (0.05P)به میزان 2.951 درصد در ناحیه پاشنه پای راست و در ارزیابی بلند مدت نیز اثر کاهشی معنادار (0.05P) به میزان 2.883 درصد در ناحیه سر متاتارس پنجم پای راست، میزان 1.517 درصد در ناحیه پایه متاتارس پنجم پای چپ و میزان 2.129 درصد در ناحیه پاشنه پای چپ مشاهده شد. در سایر نواحی اثر معناداری مشاهده نگردید(0.05P).
Conclusion
نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان دادند که استفاده از کفی طبی تنها بر روی ارزیابی ذهنی درد در ارزیابی کوتاه مدت موثر بوده است، درحالی که نتایج فشار کف پا در کوتاه و بلند مدت اثرات را به صورت افزایش فشار تماسی کف پا در هنگام استفاده از کفی های چرمی و فومی و حالت کنترل در برخی نواحی پا نشان داد.
Key Words
ایستادن طولانی مدت، کفی طبی، فشار کف پا، اختلالات اسکلتی-عضلانی
Comments (0)
Post a comment
Post comment is closed by admin.