بررسی ارتباط بین سطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی – عضلانی و استرس شغلی در کارگران طلا و جواهر سازی

امیر هوشنگ مهرپرور , محمدرضا نجیمی, بهرام کوهنورد, نجیم نجیمی, هادی دانشمندی © ℗

بررسی ارتباط بین سطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی – عضلانی و استرس شغلی در کارگران طلا و جواهر سازی

کد: G-1058

نویسندگان: امیر هوشنگ مهرپرور , محمدرضا نجیمی, بهرام کوهنورد, نجیم نجیمی, هادی دانشمندی © ℗

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

طلا و جواهر سازی از جمله مشاغلی است که در زمره صنایع دستی قرار می گیرد و گارگران این حرفه به علت انجام کار به روش سنتی در مواجهه بسیاری از مخاطرات شغلی از جمله اختلالات اسکلتی - عضلانی قرار دارند. هدف از این مطالعه تعيين ارتباط بین سطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی – عضلانی و استرس شغلی در کارگران طلا و جواهر سازی بود.

مواد و روش‌ها

این مطالعه مقطعی بین 192 نفر از کارگران طلا و جواهر سازی یزد صورت گرفت. از پرسشنامه-های کرنل (CMDQ) و OSIPOW به ترتیب برای جمع آوری شیوع علائم اختلالات اسکلتی – عضلانی و استرس شغلی و از روش LUBA (Postural Loading on the Upper-Body Assessment) به منظور ارزیابی پوسچر بدنی کار استفاده شد. داده هاي جمع آوري شده با نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.

یافته‌ها

بر اساس نتایج این مطالعه شیوع علائم اختلالات اسکلتی – عضلانی در نواحی گردن(69/3درصد)، کمر (61/4درصد)، پشت (59/3درصد) مچ دست (50 درصد) شانه ها و زانوها (46/9درصد) نسبت به سایر اندام ها بیشتر بود. نتایج نشان داد بیشترین تعداد افراد مورد مطالعه (57/3درصد) در سطح استرس شغلی سطح 3 (استرس متوسط تا شدید) قرار داشتند. ارزیابی پوسچر کار به روش LUBA نشان داد 107 نفر از افراد مورد مطالعه (55/7درصد) دارای سطح ریسک بالا و بسیار بالا بوده اند. در این مطالعه ارتباط معنی داری بین پوسچر کار و حیطه های استرس شغلی کارگران بدست آمد.

نتیجه‌گیری

از آنجایی که نقش عوامل رواني محيط كار در افزايش اختلالات اسکلتی - عضلانی شناخته شده و موضوع مطالعات وسيعي قرار گرفته است و در این مطالعه نیز ارتباط معنی داری بین پوسچر کار و برخی از حیطه های استرس شغلی بدست آمد انجام برخی مداخلات از جمله آموزش و اقدامات اصلاحی محیط کار شاغلین طلا و جواهر سازی می تواند در بهبود شرایط کار آنها کارساز باشد.

واژگان کلیدی

پرسشنامه OSIPOW، پرسشنامه کرنل، LUBA، طلا و جواهر سازی

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.