بررسی و چرایی در خصوص نبود تمایل به استفاده از هارنس ایمنی کار در ارتفاع در کارگران ساختمانی

پروین سپهر © ℗, موسی جباری , حسن صادقی نایینی, علی صادقی سهل آبادی, منصور ضیایی

بررسی و چرایی در خصوص نبود تمایل به استفاده از هارنس ایمنی کار در ارتفاع در کارگران ساختمانی

کد: G-1003

نویسندگان: پروین سپهر © ℗, موسی جباری , حسن صادقی نایینی, علی صادقی سهل آبادی, منصور ضیایی

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

نرخ بالای حوادث کار در ارتفاع به عنوان یک چالش مهم در صنعت ساختمان شناخته شده است. بنابراین، درک عوامل موثر در حوادث کار در ارتفاع ضروری است. لذا مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر عدم استفاده از هارنس در کارگران ساختمانی شهر تهران انجام شد.

مواد و روش‌ها

در این پژوهش از مصاحبه های نیمه ساختاریافته برای شناسایی عوامل موثر در عدم استفاده از هارنس استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار MAXQDA 10 طبقه بندی و کدگذاری شدند. پس از آن، با استفاده از درجه و مرکزیت بین تحلیل شبکه اجتماعی، ضروری ترین عوامل مؤثر و قدرتمند شناسایی شدند.

یافته‌ها

بر اساس نتایج مصاحبه، 27 عامل به عنوان دلایل عدم استفاده از هارنس توسط کارگران ساختمانی تعیین و به چهار گروه اصلی تقسیم شدند. چهار گروه طراحی هارنس ، عوامل مدیریتی، راحتی هارنس و عوامل نگرشی بودند. بر اساس نتایج مرکز درجه، طراحی غیر ارگونومیک و نگرش ناکارآمد هارنس به عنوان تاثیرگذارترین و قدرتمندترین عوامل شناسایی شد. نشانگر بین بودن نیز نشان داد که طراحی غیر ارگونومیک می تواند عوامل دیگری در عدم استفاده از مهار را واسطه کند.

نتیجه‌گیری

یافته‌های تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان داد که استفاده از هارنس با سرمایه‌گذاری بر عوامل تأثیرگذارتر و قدرتمندتر برای ترویج رفتارهای ایمن در صنعت ساختمان می‌تواند دست‌یافتنی‌تر باشد.

واژگان کلیدی

MAXQDA، هارنس ایمنی، تحلیل شبکه های اجتماعی، کارگران ساختمانی، تهران

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.