بررسی ارتباط بین محرکهای آزاردهنده محیطی با کیفیت خواب در پرستاران بخش مراقبتهای ویژه
کد: G-1042
نویسندگان: محمد بابامیری ©, زهره گودرزی ℗, محمد صادق سهرابی, رشید حیدری مقدم, امین دوستی ایرانی
زمان بندی: زمان بندی نشده!
دانلود: دانلود پوستر
خلاصه مقاله:
مقدمه
محرک های محیطی موجب تخریب و آسیب به پیکره ی نیازهای اساسی میشوند. با توجه به اینکه یک خواب با کیفیت برای عملکرد مناسب شاغلین در سازمان های مراقبت سلامت ضروری است بنابراین مطالعهی حاضر به بررسی ارتباط بین محرک های آزار دهنده محیطی با کیفیت خواب در پرستاران بخش مراقبت های ویژه پرداخته است.
مواد و روشها
افراد شرکت کننده در مطالعه 200 نفر از پرستاران بخش های مراقبت ویژه بیمارستان بودند که حداقل یک سال سابقه کار کردن در این بخش را دارا بودند. در جمع آوری داده های مربوط به این پژوهش از سه پرسش نامه تحت عنوان پرسش نامهی محرک های آزاردهنده محیطی، آزردگی صدا و کیفیت خواب پترزبورگ استفاده شد. پس از بررسی روایی و پایایی دو پرسش نامهی اول، اطلاعاتی درخصوص میزان آزردگی افراد که ناشی از مواجهی آنها با منابع صوتی، بصری، الکتریکی و بوهای ناخوشایند بخش مراقبت های ویژه بود جمع آوری شد و سپس تاثیر تحریکات ناشی از مواجه با این محرک های محیطی بر کیفیت خواب پرستاران مورد بررسی قرار گرفت. در تحلیل داده های این پزوهش از نرم افزار SPSS ورژن 23 استفاده شد.
یافتهها
براساس نتایج بدست آمده مشخص شد که بین محرک های آزاردهنده محیطی و کیفیت خواب در پرستاران بخش مراقبت های ویژه رابطه ی معنا دار برقرار است (P.Value=0/046). بدین ترتیب که با افزایش میزان محرک های آزاردهنده میزان کیفیت خواب افراد کاهش پیدا میکند. همچنین نتایج نشان داد که 9/15 درصد افراد شرکت کننده از کیفیت خواب مناسب و 1/84 درصد انها از کیفیت خواب نامناسب برخوردار می باشند و بیشترین میزان آزردگی افراد ناشی از مواجهی مداوم با آلارم های صوتی تجهیزات پزشکی در بخش مراقبت های ویژه بود.
نتیجهگیری
کیفیت خواب ضعیف، خستگی، زمان ناکافی برای انجام کار، چیدمان نشانگرها، صدا و روشنایی نامناسب در محیط کار از عوامل اصلی تاثیرگذار بر عملکرد پرستاران بوده و احتمال رخداد خطاهای انسانی را افزایش می دهند. میتوان با بکار گیری مداخلات ارگونومی، بهبود شرایط فیزیکی محیط کار، داشتن فرصت کافی برای انجام کار، اختصاص زمان هایی برای استراحت، آموزش پرسنل و... شرایط لازم جهت کاهش ریسك خطاهای انسانی در این حیطه را فراهم آورد.
واژگان کلیدی
کیفیت خواب، محرکهای محیطی، پرستاران.
دیدگاه ها (0)
ارسال یک دیدگاه
ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.