بررسی توانایی شناختی پرستاران پس از فعالیت در بخش های عفونی بیماری های واگیر دار در بیمارستان
کد: G-1037
نویسندگان: نیلوفر چینی ساز © ℗, مرضیه صادقیان, امیر اکبری, مریم یزدی
زمان بندی: زمان بندی نشده!
دانلود: دانلود پوستر
خلاصه مقاله:
مقدمه
ماهیت کار در بخشهای عفونی اغلب پرستاران را در معرض موقعیتهای چالش برانگیز و پر استرس قرار میدهد و از آنها میخواهد که دائماً تصمیمهای حیاتی بگیرند. تأثیر چنین محیط های پرتقاضا بر توانایی شناختی پرستاران را نباید دست کم گرفت. قرار گرفتن در معرض بیماری های مسری، افزایش حجم کاری، نوبت کاری و فشارهای عاطفی می تواند تأثیرات عمیقی بر عملکرد شناختی آنها داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی توانایی شناختی پرستاران پیش و پس از فعالیت در بخش های مرتبط با بیماران مبتلا به کووید-19 انجام شد.
مواد و روشها
تعداد 243 نفر از پرستارانی که بیشتر از 2 سال سابقه کار داشتند و تا به حال در بخش هایی که در تماس مستقیم با بیماران مبتلا به کووید-19 باشند فعالیت نداشتند، وارد مطالعه شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد پرسشنامه ارزیابی توانایی های شناختی را تکمیل نمایند. سپس مامور به خدمت در بخش های کووید-19 شدند. پس از گذشت دوماه از فعالیتشان مجددا از شرکت کنندگان خواسته شد پرسشنامه ارزیابی توانایی های شناختی را تکمیل نمایند.
یافتهها
آلفای کرونباخ برای پرسشنامه ارزیابی توانایی های شناختی پیش و پس از کووید-19 به ترتیب 0/85 و 0/91 بود. نمره توانایی شناختی پس از کار در سیستم مراقبت بهداشتی کووید-19 به طور قابل توجهی کاهش یافت (اختلاف میانگین ± انحراف معیار: 14/40±32/41، 0/001 p).
نتیجهگیری
در راستای نتایج به دست آمده در این مطالعه، نتایج تحقیقات پیشین نشان میدهد که استرس و خستگی طولانیمدت میتواند منجر به کاهش تمرکز، اختلال در توانایی تصمیمگیری و کاهش مهارتهای حل مسئله در میان متخصصان مراقبتهای بهداشتی شود. علاوه بر این، بار انجام اقدامات پیشگیرانه به طور مداوم، مانند پوشیدن تجهیزات حفاظت فردی (PPE)، می تواند بر بار ذهنی وارد شده بر پرستاران بیفزاید و توانایی های شناختی آنها را مختل کند. از آنجایی که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی در خط مقدم، نقش مهمی در طول همه گیری ها یا شیوع بیماری ها ایفا می کنند، برای سازمان ها ضروری است که اقداماتی را که اثرات منفی این شرایط کاری را کاهش می دهد، در اولیت برنامه های خود قرار دهند. در غیر این صورت، به ناچار کیفیت مراقبت ارائه شده توسط پرستاران در بخش های عفونی تحت تاثیر قرار می گیرد.
واژگان کلیدی
توانایی های شناختی، پرستاران، کووید-19
دیدگاه ها (0)
ارسال یک دیدگاه
ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.