1. Ergonomic assessment of Safino shoe during office work tasks based on objective and subjective methods: a field study
Code: G-1024
Authors: سهیل هاشمی, محمدحسین فاخری, علی اصغر فرشاد, فرشته طاهری, فاطمه شیخ, احسان گروسی © ℗, محمد صادق قاسمی
Schedule: Not Scheduled!
Download: Download Poster
Abstract:
Introduction
استفاده از کفش و کفی نامناسب در وظایف کاری ایستاده یا نشسته طولانی مدت می تواند سطح سلامت و آسایش افراد را هنگام انجام وظایف کاری تحت تاثیر قرار دهد. اخیرا، کفش های برفوت با طراحی منحصر به فرد خود بدنبال فراهم کردن راحتی و کاهش پیامدهای منفی مرتبط با استفاده طولانی مدت در ایستگاه های کاری بوده اند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارگونومیکی یکی از نمونه های کفش برفوت (مدل سافینو-برند لیبرتو) در هنگام انجام وظایف اداری در دو مقطع زمانی کوتاه مدت و بلند مدت اجرا گردید.
Methods and Materials / Case Report
مطالعه حاضر به صورت یک مطالعه متخصص محور و میدانی اجرا شد. بدین منظور از 8 متخصص ارگونومی خواسته شد تا کفش های سافینو را طی یک پروتکل تهیه شده، از زمان انتخاب سایز کفش براساس مقیاس سایز بندی برند لیبرتو، تا درآوردن کفش در طی 2 مرحله 2 و 8 ساعته ارزیابی کنند. این پروتکل شامل پوشیدن کفش سافینو و انجام وظایف روزانه را به صورت 2 ساعت حرکت پیرامون محیط کار در ابتدا و 6 ساعت مابقی به صورت انجام وظایف روزانه اداری و دفتری بود. در هر مقطع زمانی (2 و 8 ساعت) پرسشنامه های تناسب سایز کفش با اندازه پا، میزان درد کف پا، میزان ناراحتی اندام های تحتانی، رضایتمندی و کاربردپذیری تکمیل می شد. همچنین به عنوان آزمون تکمیلی عینی، تست فشار تماسی در 5 ناحیه از کف هر پا توسط دستگاه ارگوFS16 برای یک سابجکت ( صدک 50) به صورت آزمایشگاهی اندازه گیری شد.
Results
میانگین سایز کفش شرکت کنند گان در این مطالعه (5 مرد و 3 زن) 2.6± 40.6 بود. تمامی شرکت کننده ها، سایز کفش انتخاب شده را با اندازه پای خود کاملا متناسب گزارش دادند. پس از گذشت 2 و 8 ساعت از پوشیدن کفش میانگین ناراحتی در ناحیه ساق و مچ کمتر یا مساوی یک (احساس ناراحتی بسیار کم و ناچیز) بود. نتایج میانگین مقیاس درد درک شده کف پا نشان داد که پس گذشت 2 ساعت انجام وظایف اداری میانگین نمره درد در ناحیه 5 (پاشنه) به ترتیب 1.25 و پس از گذشت 8 ساعت در نواحی یک (متاکارپ انگشت شست) و ناحیه 5 به میزان 1.25 و 2.1 گزارش شد. در سایر نواحی میزان درد و ناراحتی در حد صفر یا ناچیز گزارش شده بود. شرکت کنندگان از کفش های سافینو در هر دو مقطع زمانی ارزیابی، رضایت بسیار بالا (میانگین نمره بالاتر از 7) داشتند. نتایج کاربردپذیری نشان داد که 75 درصد از افراد به کفش های سافینو نمره قابل قبول و 25 درصد نمره قابل قبول مرزی داده بودند. همچنین در ارزیابی عینی از فشار تماسی در تمامی 5 نقطه از کف هر پا، فشار تماسی 50 درصد زیر آستانه درد اندازه گیری شد.
Conclusion
براساس ارزیابی های انجام شده کفش های مدل سافینو برای انجام وظایف اداری و روزمره یک کفش با قابلیت استفاده مناسب و بسیار راحت می باشد. با این حال، ارزیابی سایر مدل کفش های برفوت در مطالعات طولی برای بررسی اثرات دراز مدت توصیه می گردد.
Key Words
کفش برفوت، کفی، لیبرتو، اختلالات اسکلتی-عضلانی، ارگونومی
Comments (0)
Post a comment
Post comment is closed by admin.