Psychometric properties of a scale to measure physical environment problems and barriers in elderlies’ homes using an ergonomic approach

حسین فلاح © ℗, جلیل نظری, علیرضا چوبینه, محمدعلی مروتی شریف آباد

Psychometric properties of a scale to measure physical environment problems and barriers in elderlies’ homes using an ergonomic approach

Code: G-1266

Authors: حسین فلاح © ℗, جلیل نظری, علیرضا چوبینه, محمدعلی مروتی شریف آباد

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

با توجه به روند پیر شدن جمعیت در جهان و ترجیح سالمندان به زندگی در منازل خود، بررسی وضعیت تناسب بین محیط فیزیکی منازل و توانایی های سالمندان ضروری می باشد لذا مطالعه حاضر با هدف طراحی و روانسنجی ابزار سنجش موانع و مشکلات محیط فیزیکی منازل برای سالمندان با رویکرد ارگونومی انجام گردید.

Methods and Materials / Case Report

در این مطالعه ابزار طراحی شده در مطالعه کیفی، جهت اعتبار سنجی بر روی 200 نفر از سالمندان ساکن در منازل شهر یزد مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت روانسنجی در ابتدا روایی صوری و روایی محتوایی ابزار طراحی شده به صورت کیفی و کمی انجام شد سپس جهت پایایی و روایی سازه از پایایی ترکیبی، ماتریس فورنل – لارکر و روش تحلیل عاملی تاییدی با کمک نرم افزار Smart PLS 3 استفاده شد.

Results

ابزار اولیه طراحی شده شامل 73 گویه بود که این گویه ها در هفت بعد دسته بندی شدند. در روانسنجی، روایی صوری و محتوایی کیفی و کمی ابزار مورد بررسی پس از انجام اصلاحات تایید شد. در فرآیند روایی سازه در مرحله نخست، با حذف برخی از گویه ها مدل از برازش مناسب برخوردار شد جهت بررسی همبستگی ابزار از پایایی ترکیبی استفاده شد که با توجه به بالاتر بودن از 7/0 برای سازه های تحت بررسی، موید پایایی قابل قبول می باشد. همچنین مقدار شاخص AVE برای تمامی سازه ها بالاتر از 5/0 و در حد قابل قبولی بود که نشان از روایی همگرای مدل می باشد. جهت ارزیابی روایی واگرای ابزار از دو روش بارهای عاملی متقابل و روش فورنل و لارکر استفاده شد و نتایج برازش قابل قبول را نشان داد.

Conclusion

ابزار طراحی شده سنجش موانع و مشکلات محیط فیزیکی منازل برای سالمندان با رویکرد ارگونومی از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است، بنابراین ابزار مذکور به عنوان یک ابزار قابل اعتماد و معتبر، می تواند در مطالعات آینده در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.

Key Words

روانسنجی، منازل، سالمندان، مدل اندازه گیری، ارگونومی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.