بررسی برنامه های کار-استراحت با هدف کاهش ناراحتی های اسکلتی عضلانی در کاربران کامپیوتر

نسرین صادقی © ℗

بررسی برنامه های کار-استراحت با هدف کاهش ناراحتی های اسکلتی عضلانی در کاربران کامپیوتر

کد: G-1258

نویسندگان: نسرین صادقی © ℗

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

نشستن طولانی می‌تواند باعث اختلالات اسکلتی عضلانی به ویژه کمردرد در افراد سالم شود. کاربران کامپیوتر به علت ماهیت ایستگاه کاری و نوع وظیفه خود مدت طولانی را در پوزیشن نشسته می گذرانند و این اختلالات را تجربه می کنند. طبق اصول ارگونومی و مطالعات پیشین، برای پیشگیری از این ناراحتی ها، استراحت حین نشستن، تسکین بخش خواهد بود. اما پارامترهای استراحت مد نظر که بتواند از این ناراحتی ها پیشگیری نماید شناخته شده نیستند. به همین منظور این مطالعه به بررسی برنامه های کار-استراحت با هدف کاهش ناراحتی های اسکلتی عضلانی در کاربران کامپیوتر می پردازد.

مواد و روش‌ها

نوع مطالعه مروری بوده و جهت انجام آن کلیدواژه هایProlonged Seating, Computer User, Break, Musculoskeletal Disorders را در پایگاههای PubMed, Scopus, Web of Science, Google Scholar جستجو کرده و پس از حذف مقالات تکراری و اسکن مقالات بر اساس چکیده و فولتکست از 1061 مقاله به 23 مقاله رسیدیم. مطالعات منتخب و انواع مداخلات به کار رفته در آنها و نتایج به دست آمده در این مقاله مورد بحث قرار گرفته اند.

یافته‌ها

براساس نتایج به دست آمده انواع مداخلات به کار رفته جهت استراحت برای پیشگیری از ناراحتیهای اسکلتی عضلانی در دو دسته بر اساس زمان استراحت و نوع فعالیت در زمان استراحت قابل تقسیم بوده و عبارت بودند از: استراحت های عملکردی، استراحت های فعال، قطع نشستن (ایستادن، رکاب زدن، راه رفتن)، ورزش (CCFT، تمرینات کنترل حرکت)، استفاده از ایستگاه کاری نشسته-ایستاده، در نظر گرفتن استراحت های تکمیلی، برنامه های اجرایی شامل (سازماندهی استراحت کاری، استراتژی های استراحت، برنامه استراحت، برنامه کار-استراحت) که از دیدگاه مدیریتی قابل بحث و اجرا خواهند بود. مدت زمان های مختلف استراحت به صورت درصد یا نسبت های زمان نشستن/ایستادن، زمان شروع شیفت کاری و استراحت های مکرر کوتاه مدت.

نتیجه‌گیری

محیط کار مبتنی بر فعالیت، استراحت فعال، پیاده‌روی 2دقیقه‌ای در فواصل 40 دقیقه‌، استراحت‌های ایستاده مکرر و کوتاه مدت باعث کاهش رفتار نشسته، تغییر الگوی فعالیت عضلانی و کمردرد شده، اما راه حل موقتی هستند. استراحت فعال نسبت به استراحت غیرفعال ترجیح داده می شود. تمرینCCFT اقدام پیشگیرانه برای اختلالات گردن در کارکنان اداری است. میکروبریک های پرتکرارتر می‌توانند باعث بهبود سرعت، عملکرد و دقت و همچنین کاهش مشکلات اسکلتی-عضلانی شوند. وقفه‌های کوتاه ایستادن و رکاب زدن باعث کاهش اختلالات و بهبود کوتاه مدت هوشیاری می‌شوند. 5 دقیقه ایستادن و حرکات کششی، موثرترین نوع استراحت بوده و می‌تواند 45-30 دقیقه عضلات را در سطح ریکاوری نگه دارد.

واژگان کلیدی

نشستن طولانی مدت، استراحت، کاربران کامپیوتر، اختلالات اسکلتی عضلانی

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.