Investigating the relationship between musculoskeletal disorders and some individual factors in elderly male farmers

سمانه پورهادی ©, آرام تیرگر ℗, علی درونکلایی

Investigating the relationship between musculoskeletal disorders and some individual factors in elderly male farmers

Code: G-1255

Authors: سمانه پورهادی ©, آرام تیرگر ℗, علی درونکلایی

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

اختلالات اسکلتی عضلانی یکی از عوامل ناتوان کننده در سالمندی است که به طور قابل ملاحظه ای سلامت افراد به ویژه سالمندان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. علیرغم اشتغال تعداد زیادی از سالمندان در صنعت کشاورزی و همچنین وجود عوامل متعدد خطرناک در حرفه کشاورزی ، تاکنون مطالعات محدودي جهت بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار در سالمندان از جمله در کشاورزان سالمند انجام شده است. لذا این مطالعه با هدف تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و مولفه های فردی موثر بر آن در سالمندان کشاورز مرد شهرستان بابل در سال 1400 انجام شد.

Methods and Materials / Case Report

مطالعه حاضر، پژوهشی توصیفی-تحلیلی به روش مقطعی بود که روی 367 سالمند کشاورز شهرستان بابل انجام شد. نمونه ها ابتدا بصورت سهمیه ای و در ادامه بصورت در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی به همراه پرسشنامه استاندارد نوردیک بود. تجزیه و تحلیل داده ها با اسـتفاده از نـرم افـزار 22 SPSS و شاخصهاي آماري توصیفی و تحلیلی انجام شد. سطح معنـی داري در ایـن مطالعـه 05/0 در نظر گرفته شد.

Results

طی 12 ماه گذشته، 4/77 درصد از سالمندان حداقل از یک ناراحتی و درد در یکی از نقاط سیستم اسکلتی عضلانی شکایت داشتند. شایعترین شکایت از درد و ناراحتی مربوط به کمر با فراوانی 58 درصد (213 نفر) بود. مقایسه شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در سالمندان برحسب گروه های سنی (48/0=p)، شاخص توده بدن (37/0=p)، تعداد فرزندان (12/0=p)، و وسعت زمین کشاورزی (80/0=p) فاقد تفاوت معنی دار آماری بود. البته تفاوت معناداری بین شیوع درد و ناراحتی با توجه به سطح تحصیلات (001/0p)، استفاده از ادوات کشاورزی (001/0p) و انجام فعالیت های بدنی وجود داشت (02/0=p).

Conclusion

اختلالات اسکلتی-عضلانی در کشاورزان سالمند از شیوع بالایی برخوردار بود و سطح سواد، دارا بودن ادوات کشاورزی و انجام فعالیت های بدنی در آنها به عنوان عوامل تاثیرگذار شناخته شد. با توجه به یافته ها، به منظور پیشگیری و یا کاستن از اختلالات اسکلتی عضلانی در کشاورزان سالمند، می توان به اثربخشی اقداماتی مانند ارائه آموزش های نحوه صحیح انجام کار، شیوه صحیح حمل بار و نیز استفاده ماشین الات مناسب و مکانیزه نمودن برخی از فعالیت ها کشاورزی امیدوار بود. برای شناسایی دقیقتر عوامل خطر و همچنین ارزیابی تاثیر این اختلالات بر کیفیت زندگی سالمندان، انجام مطالعات بیشتر، توصیه می شود.

Key Words

شیوع، اختلالات اسکلتی-عضلانی، سالمندان، صنعت کشاورزی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.