ارزیابی ایمنی سالمندان در منزل از منظر دسترسی به شماره تلفن های اضطراری

ارام تیرگر © ℗, سمانه پورهادی, زیبا طالب زاده, ابوذر دشتبان نامقی, سکینه آقاجانی عزین آبادی, راضیه توپچی زادگان

ارزیابی ایمنی سالمندان در منزل از منظر دسترسی به شماره تلفن های اضطراری

کد: G-1253

نویسندگان: ارام تیرگر © ℗, سمانه پورهادی, زیبا طالب زاده, ابوذر دشتبان نامقی, سکینه آقاجانی عزین آبادی, راضیه توپچی زادگان

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

ایمنی و رفاه دو جنبه بسیار تاثیرگذار بر کیفیت زندگی دوران سالمندی است. نظر به اینکه سهم بزرگی از حوادث در سالمندان مربوط به محیط منازل است، متناسب سازی محیط منازل به منظور تامین ایمنی از جمله سترسی به شماره تلفن های ضروری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش متناسب بودن شرایط محل زندگی گروهی از سالمندان شهری از حیث سهولت دسترسی و بهره گیری از شماره تلفن های ضروری مد نظر بوده است.

مواد و روش‌ها

این مطالعه بصورت مقطعی طی ماه های اردیبهشت و خرداد سال 1402 در گروهی از سالمندان چهار شهر شمالی کشور ایران به طور برابر از هر شهر به اجرا در آمد. نمونه ها بصورت در دسترس از میان افراد بالاتر از 60 سال از محیط های تجمع سالمندان اعم از پارک ها یا مساجد انتخاب شدند. داده ها بکمک پرسشنامه محقق ساخته متناسب با اهداف پژوهش و بصورت مصاحبه توسط دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد سلامت سالمندی انجام پذیرفت.

یافته‌ها

پردازش داده های حاصل از 200 سالمند شهری نشان داد که 182 نفر (91%) به تلفن دسترسی داشته اند، اما 141 نفر (4/77%) قابلیت استفاده مستقل از آنرا دارا بودند. از میان استفاده کنندگان مستقل، تنها 59 نفر (5/29% از کل نمونه ها) از همه شماره های اضطراری (اورژانس، آتش نشانی و پلیس) اطلاع داشتند. از کل سالمندان مورد مطالعه 67 نفر (5/33 درصد) شماره تلفن های اضطراری را کنار تلفن خود قرار داده بودند.

نتیجه‌گیری

صرف نظر از اینکه سهم قابل ملاحظه ای از افراد در زمان وقوع رویدادهای غیرمنتظره بدلیل دستپاچگی ممکن است دچار فراموشی شماره های اضطراری شوند، سالمندان بدلیل پاره ای از مشکلات جسمی یا ذهنی با ریسک بالاتری در خصوص رویارویی با چنین پدیده ای مواجهند. از اینرو توصیه می شود تا طی برنامه های آموزشی از طریق رسانه های عمومی بویژه صدا و سیما و همچنین با کمک پرسنل ارائه کننده خدمات بهداشتی، نسبت به ضرورت نصب شماره تلفن های اضطراری و همچنین شماره تماس خویشاوندان در کنار تلفن، تاکید بیشتر به عمل آید.

واژگان کلیدی

متناسب سازی، ایمنی، شماره تلفن های اضطراری

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.