Investigating the impact of ergonomic intervention in the electrolysis unit of a zinc ingot production industry in Zanjan

سید حمید فلکی ℗, جابر عابدی کلوری ©

Investigating the impact of ergonomic intervention in the electrolysis unit of a zinc ingot production industry in Zanjan

Code: G-1228

Authors: سید حمید فلکی ℗, جابر عابدی کلوری ©

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

استان زنجان، بعنوان قطب تولید روی دارای بیشترین تعداد کارخانه های تولید روی در کشور می باشد. روش غالب تولید روی در این کارخانه ها، استفاده از روش استخراج الکترولیتی (فرآیند الکترولیز) می باشد. یکی از مخاطرات موجود در واحد الکترولیز حمل دستی صفحات کاتد که ورقه روی بر روی آن تشکیل می شود، کندن ورق های روی از صفحات کاتد و سمباده زدن این صفحات می باشد.

Methods and Materials / Case Report

این پژوهش از نوع مطالعه مداخله ای می باشد که در واحد الکترولیز شرکت روی در ایستگاه کاری سنباده زنی بعد از انجام ورق کنی انجام گرفت. به منظور ارزیابی پوسچر کارگران قبل و بعد استفاده از دستگاه(مداخله)، از روشOWAS استفاده شد.

Results

نتایج حاصل از این مطالعه پیش از مداخلات ارگونومیک نشان داد که در 5 فاز کاری، 3 فاز کاری دارای سطح خطر2، یک فاز کاری دارای سطح خطر 1 و یک فاز دارای سطح خطر 3 بود. پس از طراحی و ساخت دستگاه سنباده زن برقی بر اساس ابعاد آنترومتریک، مجدداً فازهای کاری مورد بررسی قرار گرفت که سطح خطر کلیه فاز ها به 1 کاهش پیدا کرد.

Conclusion

جهت پیشگیری از بروز اختلالات اسکلتی عضلانی و افزایش سلامت نیروی کار و افزایش بازده کاری، مطابق هرم کنترل عوامل زیان آور محیط کار، اقدامات مهندسی اولویت بالایی نسبت به اقدامات مدیریتی و تجهیزات حفاظت فردی داشته، لذا ساخت و استفاده از دستگاه های سنباده زن در زمان فعالیت ورق کنی و زیر وظیفه برس زنی صفحات کاتد در صنعت روی پیشنهاد می گردد، که بدون شک استفاده از فرآیند های روباتیک و اتوماتیک ریسک ارگونومیک این فعالیت را به حداقل کاهش می دهد.

Key Words

روی، الکترولیز، مداخلات ارگونومیکی، سنباده زن برقی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.