A review of Ergonomic Risk Assessment Methods in Construction Workers

فرانک نجاریان ℗, فریده حاجی زاده, فائزه غلامی, حسن ایروانی ©, مجتبی نخعی پور

A review of Ergonomic Risk Assessment Methods in Construction Workers

Code: G-1216

Authors: فرانک نجاریان ℗, فریده حاجی زاده, فائزه غلامی, حسن ایروانی ©, مجتبی نخعی پور

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

در صنعت ساخت و ساز، کارگران اغلب در معرض ریسک فاکتورهای ارگونومیک قرار دارند که می تواند منجر به اختلالات اسکلتی عضلانی گردد. شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی باعث کاهش توان و کیفیت کار، افزایش هزینه های درمانی، افزایش زمان های از دست رفته کاری و از کار افتادگی زودرس افراد می شود. به منظور پیشگیری از بروز این اختلالات، استفاده از روش های مناسب جهت ارزیابی ارگونومیک و اصلاح به موقع شیوه کار ضروری است. روش های متعددی برای ارزیابی ریسک فاکتورهای اختلالات اسکتی- عضلانی ناشی از کار و پوسچرهای کاری نامطلوب ارائه گردیده است و در سال های اخیر مورد مطالعه محققین قرار گرفته اند. هدف ما مرور مطالعات انجام شده با استفاده از روش های مختلف ارزیابی ارگونومی در کارگران ساختمانی می باشد.

Methods and Materials / Case Report

برای انجام این مطالعه کلید واژه های construction workers، building workers، ergonomy، Postural analysis، ergonomic assessment در بانکهای اطلاعاتی web of science، scopus، google scholar، pubmed، science direct در بازه زمانی 2014 تا 2024 جستجو شد و 38 مقاله در این زمینه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.

Results

در مطالعات مورد بررسی؛ از روش های RULA، REBA، WERA، PATH، OCRA، OWAS، QEC، NERPA و UTAH استفاده شده بود. فراوانی مقالات مورد بررسی به ترتیب 16%، 5%، 5%، 8%، 24%، 26%، 3%، 8% و 5% بود. وظایفی که در این مطالعات مورد ارزیابی قرار گرفته اند شامل گچ کاری، سیم کشی، سیمان کاری، کاشی کاری، لوله کشی، عایق کاری، سفیدکاری، نقاشی، سنگ کاری، براده برداری، جوشکاری، تخریب و حفاری، بیل زدن، آسیاب کردن، نصب داربست، حمل و نقل، اختلاط شن و ماسه و سیمان بود. همچنین بیشترین درصد اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه شانه، کمر و زانو گزارش شده بود.

Conclusion

در محدوده زمانی مورد بررسی ، روش های RULA و REBA به ترتیب با فراوانی 26% و 24% بیشترین و روش NERPA با فراوانی 3% کم ترین استفاده را در مطالعات مورد بررسی داشتند. از علل کاربرد بیشتر RULA و REBA در ارزیابی ارگونومی کارگران ساختمانی می توان به سادگی استفاده و شناخته شده تر بودن این روش ها اشاره کرد. همچنین سطوح خطر ارزیابی شده توسط RULA به طور قابل توجهی با معیارهای بار وضعیتی و اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط بود. با توجه به گسترش صنعت ساختمان سازی انجام مطالعات بیشتر با استفاده از روش های نوین ارزیابی ارگونومی با هدف بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی در وظایف مختلف ضروری به نظر می رسد. همچنین استفاده از ابزارها و تجهیزات دارای طراحی مطابق با اصول ارگونومی، کنترل‌های مدیریتی و آموزش دستورالعمل‌ها و رعایت استاندارهای مربوطه از جمله ضروریات برنامه‌های پایش سلامت محیط کار می‌باشد.

Key Words

ارزیابی ارگونومی، ریسک فاکتور، کارگران ساختمانی، اختلالات اسکلتی عضلانی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.