compassion fatigue, burnout and Risk Factors among oncology nurses; A review study

فرزانه نجاریان, محبوبه نجاریان, حسن ایروانی ℗, مجتبی نخعی پور, فرانک نجاریان ©

compassion fatigue, burnout and Risk Factors among oncology nurses; A review study

Code: G-1214

Authors: فرزانه نجاریان, محبوبه نجاریان, حسن ایروانی ℗, مجتبی نخعی پور, فرانک نجاریان ©

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

مقدمه و اهمیت موضوع: در بخش آنکولوژی، ارتباط همدلانه و حمایت عاطفی پرستاران از بیماران به منظور رفع استرس های روانی آنها در طول فرآیند بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است. مواجهه طولانی و مستمر با غم و اندوه و مرگ‌های مکرر، مشاهده بیماران تحت درمان‌های دارویی بی‌وقفه که ممکن است موفقیت‌آمیز نباشد، و فضای دائمی ناامیدی، پیچیدگی اقدامات مراقبتی از بیماران سرطانی و ماهیت استرس زای آن، پرستاران بخش انکولوژی را در معرض سندرم فرسودگی شغلی و خستگی ناشی از شفقت ورزی قرار می دهد. با توجه به تاثیر فرسودگی شغلی و خستگی ناشی از شفقت بر کیفیت مراقبت از بیماران و کیفیت زندگی پرستاران، تحقیقاتی در این زمینه انجام شده است که به بررسی این مطالعات می پردازیم.

Methods and Materials / Case Report

مواد و روش ها: برای انجام این مطالعه کلید واژه های Burnout،Compassion fatigue، nursing، oncology، prevention; risk factors در بانکهای اطلاعاتی web of science، scopus، google scholar، pubmed، science direct در بازه زمانی 2014 تا 2024 جستجو شد و 45 مقاله در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت.

Results

یافته ها: مجموع پرستاران بخش آنکولوژی که در این مطالعات مورد بررسی قرار گرفته بودند 5841 نفر بود نتایج حاصل از مطالعات انجام شده نشان می دهد پرستاران بخش آنکولوژی در معرض فرسودگی شغلی و خستگی ناشی از شفقت ورزی قرار دارند و از خستگی عاطفی رنج می برند و عوامل متعددی شامل سن، جنسیت، سابقه کار، کار در بیمارستان دوم، وضعیت تاهل، حجم بار کاری، ساعت کاری، ویژگی های شخصیتی فرد، مهارت های ارتباطی، نگرش نسبت به مرگ، عوامل استرس زای محیط کار می توانند بر فرسودگی شغلی و خستگی ناشی از شفقت ورزی تاثیر گذار باشند. همچنین اگر پرستاران سطوح بالایی از روان رنجوری و سطوح پایینی از مسئولیت پذیری داشته باشند، احتمال بیشتری دارد که دچار فرسودگی شغلی شوند.

Conclusion

نتیجه گیری: محیط‌های کاری سالم و حمایتی برای سلامت، رفاه و رضایت پرستاران ضروری است. با افزایش درک ارزش حرفه ای، ایجاد انگیزه، حمایت پرستاران از سوی مدیران، خانواده و دوستان، به کارگیری استراتژی هایی جهت بهبود شرایط محیط کار، ارزیابی صحیح و تدوین برنامه های مداخله ای می توان از افزایش موارد فرسودگی شغلی و خستگی ناشی از شفقت در پرستاران بخش آنکولوژی پیشگیری کرد.

Key Words

فرسودگی شغلی، خستگی ناشی از شفقت، پرستاران آنکولوژی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.