ارزیابی ریسک اختلالات اسکلتی عضلانی در میان شاغلین سنتی و مدرن صافکاری خودرو

مسلم نظری ℗, اسماء نگهداری ©, دکتر داود افشاری

ارزیابی ریسک اختلالات اسکلتی عضلانی در میان شاغلین سنتی و مدرن صافکاری خودرو

کد: G-1206

نویسندگان: مسلم نظری ℗, اسماء نگهداری ©, دکتر داود افشاری

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

فاکتورهای ارگونومیکی از جمله فراوانترین عوامل زیان آوری هستند که در بسیاری از مشاغل صنفی و کارگاهی از شیوع بالایی برخوردار می باشند.طبق تعریف بانک جهانی، کسب و کار خرد، تعداد نیروی کار کمتر از 10 نفر دارند، یکی از این صنایع کوچک صافکاری خودرو می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه ریسک فاکتور های ارگونومی در مشاغل کارگاهی صافکاری خودرو به دو روش سنتی و مدرن (Paint-less Dent Repair) مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش‌ها

در پژوهش حاضر ریسک فاکتورهای ارگونومیکی در 10 صافکاری سنتی و 10صافکاری مدرن به روش REBA مورد ارزیابی قرار گرفت پس از جمع آوری داده ها جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS24 و آزمون آماری ناپارامتریک Mann-Whitney U مورد استفاده قرار گرفت .

یافته‌ها

نتایج مطالعه حاضر نشان داد بین میانگین امتیاز گردن (p=0.017)،تنه(p=0.016)،پا (p=0.002)، بازو(p=0.001) ،مچ دست(p=0.003) و امتیاز نهایی روش REBA نشان داد که برای دو روش صافکاری تفاوت معناداری وجود دارد(p≤.001). درحالی که نتایج برای ناحیه ساعد تفاوت معناداری را نشان نداد.

نتیجه‌گیری

نتایج ارزیابی مطالعه نشان داد که بیشتر نواحی بدن میان شاغلینی که صافکاری مدرن انجام می دادند پوسچرها حالت طبیعی داشته است و بار کار فیزیکی کمتری به کارگران وارد میشد هرچند برخی از اندام های درگیر با کار مثل ساعد تفاوت معناداری مشاهده نشد. بنابراین لازم است جهت بهبود شرایط، مداخلات ارگونومیکی صورت پذیرد.

واژگان کلیدی

ارگونومی، فاکتورهای انسانی، اختلالات اسکلتی عضلانی، صافکاری سنتی،صافکاری PDR

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.