Association between Carpal Tunnel Syndrome and Metabolic Syndrome: A narrative review

مهلا نذری © ℗, امیر هوشونگ مهرپرور, سیمین منوچهری

Association between Carpal Tunnel Syndrome and Metabolic Syndrome: A narrative review

Code: G-1200

Authors: مهلا نذری © ℗, امیر هوشونگ مهرپرور, سیمین منوچهری

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

سندرم تونل کارپال (CTS) شایع ترین نوروپاتیِ ناشی از گیرافتادگی اعصاب محیطی است که باعث ایجاد پارستزی، درد، و بی حسی و همچنین اختلال عملکرد در دست می شود. CTS ناشی از فشرده شدن یا آسیب عصب مدیان در مچ دست در محدوده تونل کارپال است.عواملی مانند دیابت، کم کاری تیروئید، درمان جایگزینی هورمونی، مصرف کورتیکواستروئید، آرتریت روماتوئید ، شکستگی مچ دست و عوامل ارگونومیک ممکن است باعث ایجادCTSیا تشدید آن شوند. سندرم متابولیک شامل چاقی شکمی، دیس لیپیدمی، هیپرگلیسمی و فشار خون بالاست که می‏تواند منجر به بیماریهای قلبی عروقی شود. در مطالعات اخیر ارتباط بین سندرم متابولیک و CTS مطرح شده است. این مطالعه مروری با هدف بررسی ارتباط بین CTS و سندرم متابولیک انجام شد.

Methods and Materials / Case Report

در این مطالعه مروری،کلیه مقالات چاپ شده به زبان فارسی و انگلیسی که به بررسی ارتباط یا همراهی سندرم متابولیک با CTSپرداخته‏اند و در بازه زمانی 2016 تا 2023 منتشر شده اند بررسی قرار گرفتند.برای این منظور جستجوی نظام مند مقالات با استفاده از کلمات کلیدی زیر در پایگاه های اطلاعاتی PubMed, Google Scholar, Web of science, Scopus انجام گردید: “CTS”, “Carpar tunnel syndrome”, “metabolic syndrome”, “Hyperglycemia”, “Hyperlipidemia”, “Dyslipidemia”, “Hypertension”, “HTN”,

Results

تعداد مقالاتی که در این مورد به دست آمد 17 مقاله بود و بیشتر مطالعات طی سال های 2016 تا 2020 صورت گرفته است که از این تعداد فقط 7 مورد با عنوان سندرم متابولیک ،سندرم کانال کارپال و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط بود. علی رغم وجود چندین عامل خطرزا برایCTS، سندرم متابولیک اغلب در بیمارانCTSیافت می شود و سه برابر شایعتر از جمعیت عمومی میباشد. دیابت شیرین یا فشار خون به طور مستقل احتمال بروز پیشرفته را دو برابر می کند. اگر چه یکی از مطالعات مورد شاهدی بیانگر اثر محافظتی مراحل اولیه فشار خون بر ابتلا به سندرم تونل کارپال میباشند.ولی در اکثر مطالعات مقطعی و کوهورت بیان شده که بیماران مسن‌تر مبتلا به دیابت شیرین و فشار خون بالا در معرض خطر بیشتری برای تظاهرات پیشرفته هستند.

Conclusion

سندرم متابولیک به عنوان یک عامل خطر مهم برای سندرم تونل کارپال در شاغلین است و ملاحظات ارگونومیک در این افراد باید به طور ویژه مورد تاکید قرار گیرد.

Key Words

سندرم متابولیک، سندرم تونل کارپال ،فشارخون

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.