A comparative study on grip strength measurement in healthy young adults: Evaluation of six different test situations in standing and sitting positions.

نیلوفر چینی ساز © ℗, مریم نورالهی دارآباد, داود افشاری, مریم سیدطبیب

A comparative study on grip strength measurement in healthy young adults: Evaluation of six different test situations in standing and sitting positions.

Code: G-1197

Authors: نیلوفر چینی ساز © ℗, مریم نورالهی دارآباد, داود افشاری, مریم سیدطبیب

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

قدرت چنگش دست یک معیار رایج در ارزیابی سلامت کلی و عملکرد فیزیکی است. هدف این مطالعه ارزیابی و مقایسه قدرت چنگش دست به دست آمده از شش وضعیت مختلف آزمون در دو حالت ایستاده و نشسته در افراد سالم و جوان است. با بررسی تنوع و سازگاری در این موقعیت‌ها، می‌توانیم بینشی در مورد مؤثرترین و قابل اعتمادترین رویکرد برای ارزیابی قدرت چنگش دست در تنظیمات مختلف به دست آوریم.

Methods and Materials / Case Report

30 نفر (15 زن و 15 مرد) شرکت کننده جوان( 19 الی 30 سال) که جهت ارزیابی سلامتی توسط پرسشنامه ناتوانی بازو، شانه و دست غربال شده بودند، وارد این مطالعه شدند. قدرت چنگش (کیلوگرم) توسط دینامومتر سیهان طبق پروتکل در شش پوسچر طراحی شده در زوایای مختلف مچ دست و ساعد-بازو در حالت ایستاده و نشسته (زاویه ساعد-بازو= 90°، زوایای مچ دست= 0° / 30°فلکشن/30°اکستنشن) اندازه گیری شد.

Results

قدرت چنگش در هر دو گروه زن و مرد در حالت ایستاده و با زاویه صفر درجه مچ دست و زاویه نود درجه ساعد - بازو (200/11 ± 452/28) به‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر وضعیت‌ها بود. نتایج آزمون t زوجی تفاوت آماری معنی دار در میانگین قدرت چنگش در زاویه های متناظر بین دو حالت ایستاده و نشسته نشان داد(p0.05). علاوه بر این، قدرت چنگش اندازه گیری شده در وضعیت های ایستاده به طور کلی بیشتر از وضعیت های متناظر در حالت نشسته بود. قدرت چنگش مردان به طور کلی بیشتر از زنان بود.

Conclusion

یافته‌ها نشان می‌دهد که انتخاب موقعیت آزمون می‌تواند بر نتایج تأثیر بگذارد و باید هنگام ارزیابی قدرت چنگش دست مورد توجه قرار گیرد. این یافته‌ها می‌تواند به توسعه پروتکل‌های استاندارد شده برای ارزیابی قدرت چنگش کمک کند و از اندازه‌گیری‌های دقیق و قابل اعتماد در تنظیمات مختلف اطمینان حاصل کند.

Key Words

قدرت چنگش دست، زاویه مچ، زاویه ساعد-بازو، ناتوانی بازو-شانه-دست، پوسچر

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.