مطالعه تطبیقی بر روی اندازه گیری قدرت چنگش دست در افراد سالم و جوان: ارزیابی شش وضعیت مختلف در دو حالت ایستاده و نشسته

نیلوفر چینی ساز © ℗, مریم نورالهی دارآباد, داود افشاری, مریم سیدطبیب

مطالعه تطبیقی بر روی اندازه گیری قدرت چنگش دست در افراد سالم و جوان: ارزیابی شش وضعیت مختلف در دو حالت ایستاده و نشسته

کد: G-1197

نویسندگان: نیلوفر چینی ساز © ℗, مریم نورالهی دارآباد, داود افشاری, مریم سیدطبیب

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

قدرت چنگش دست یک معیار رایج در ارزیابی سلامت کلی و عملکرد فیزیکی است. هدف این مطالعه ارزیابی و مقایسه قدرت چنگش دست به دست آمده از شش وضعیت مختلف آزمون در دو حالت ایستاده و نشسته در افراد سالم و جوان است. با بررسی تنوع و سازگاری در این موقعیت‌ها، می‌توانیم بینشی در مورد مؤثرترین و قابل اعتمادترین رویکرد برای ارزیابی قدرت چنگش دست در تنظیمات مختلف به دست آوریم.

مواد و روش‌ها

30 نفر (15 زن و 15 مرد) شرکت کننده جوان( 19 الی 30 سال) که جهت ارزیابی سلامتی توسط پرسشنامه ناتوانی بازو، شانه و دست غربال شده بودند، وارد این مطالعه شدند. قدرت چنگش (کیلوگرم) توسط دینامومتر سیهان طبق پروتکل در شش پوسچر طراحی شده در زوایای مختلف مچ دست و ساعد-بازو در حالت ایستاده و نشسته (زاویه ساعد-بازو= 90°، زوایای مچ دست= 0° / 30°فلکشن/30°اکستنشن) اندازه گیری شد.

یافته‌ها

قدرت چنگش در هر دو گروه زن و مرد در حالت ایستاده و با زاویه صفر درجه مچ دست و زاویه نود درجه ساعد - بازو (200/11 ± 452/28) به‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر وضعیت‌ها بود. نتایج آزمون t زوجی تفاوت آماری معنی دار در میانگین قدرت چنگش در زاویه های متناظر بین دو حالت ایستاده و نشسته نشان داد(p0.05). علاوه بر این، قدرت چنگش اندازه گیری شده در وضعیت های ایستاده به طور کلی بیشتر از وضعیت های متناظر در حالت نشسته بود. قدرت چنگش مردان به طور کلی بیشتر از زنان بود.

نتیجه‌گیری

یافته‌ها نشان می‌دهد که انتخاب موقعیت آزمون می‌تواند بر نتایج تأثیر بگذارد و باید هنگام ارزیابی قدرت چنگش دست مورد توجه قرار گیرد. این یافته‌ها می‌تواند به توسعه پروتکل‌های استاندارد شده برای ارزیابی قدرت چنگش کمک کند و از اندازه‌گیری‌های دقیق و قابل اعتماد در تنظیمات مختلف اطمینان حاصل کند.

واژگان کلیدی

قدرت چنگش دست، زاویه مچ، زاویه ساعد-بازو، ناتوانی بازو-شانه-دست، پوسچر

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.