ارزیابی مهندسی فاکتور های انسانی و قابلیت اطمینان انسانی در اتاق های کنترل : مطالعه مروری نظام مند
کد: G-1185
نویسندگان: راضیه جانی زاده, علیرضا چوبینه, سهیلا احمدی چرخابی, مهدی جهانگیری © ℗
زمان بندی: زمان بندی نشده!
دانلود: دانلود پوستر
خلاصه مقاله:
مقدمه
اتاق کنترل، به عنوان یک سیستم پیچیده فنی- اجتماعی، بخش مرکزی حیاتی برای بسیاری از صنایع می باشد. هدف یک سیستم فنی-اجتماعی دستیابی به رفتارهای هدفمند و تضمین عملکرد موفق سامانه با ترکیب تلاشهای انسان و فناوری است. این مطالعه با هدف بررسی و تحلیل نظام مند مقالات مرتبط با مهندسی فاکتور های انسانی و قابلیت اطمینان انسانی در اتاق های کنترل انجام پذیرفت.
مواد و روشها
برای انجام مطالعه حاضر، در ابتدا استراتژی جست و جو یک استراتژی جستجو تعریف و در سه پایگاه داده معتبر Scopus، Web of Science و PubMed به کار گرفته شد. نتایج جستجو تحت یک فرآیند غربالگری دو مرحلهای بر اساس معیارهای ورود و خروج قرار گرفتند. معیارهای ورود، ببررسی دو دیدگاه ذکر شده در اتاق های، در دسترس بودن متن کامل و زبان انگلیسی مقاله بود. معیارهای خروج شامل عدم ارتباط با موضوع تحقیق در اتاق کنترل، زبان غیرانگلیسی و مطالعات غیراصیل بودند. در مجموع 59 مطالعه در تجزیه و تحلیل این مطالعه نظام مند گنجانده شد. از آنجایی که این مقالات موضوعات مختلفی را پوشش میدادند، یک مرحله طبقهبندی به فرآیند مطالعه اضافه شد که تمامی مطالعات وارد شده بر اساس موضوع دسته بندی شدند.
یافتهها
مطالعات وارد شده به این مطالعه از دو مورد مطالعه در مجموع به 7 دسته شامل قابلیت اطمینان (17 مقاله) شامل دو زیر دسته قابلیت اطمینات تجهیزات و خطاهای انسانی، عملکرد ایمنی (13 مقاله) شامل دو زیر دسته عملکرد ایمنی و عملکرد اپراتور، سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری (7 مقاله)، ارتباطات و کار تیمی (11مقاله)، آگاهی موقعیت (4 مقاله)، ایمنی حریق(2 مقاله)، و سایر مطالعات (5 مقاله)، تقسیم بندی شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع این مطالعات سه جزء اصلی سیستم شامل انسان، تجهیزات و محیط را تجزیه و تحلیل کرده اند. همچنین، این مطالعات بررسی کردند که چگونه تعامل انسان با محیط و تجهیزات بر رفتار، تصمیم گیری، قابلیت اطمینان و عملکرد اپراتورها تأثیر می گذارد. بسیاری از این مطالعات با هدف توسعه روشها، پروتکلها، دستورالعملها، چارچوبها، مدلها یا تکنیکهای ارزیابی برای تجزیه و تحلیل جنبههای مرتبط با مهندسی فاکتور های انسانی و قابلیت اطمینان انسانی در اتاق های کنترل انجام شده اند.
نتیجهگیری
به طور کلی، مطالعات بر جنبههای سیستمهای فنی-اجتماعی، مانند تجهیزات، انسان، محیط متمرکز شدهاند. با این حال، نیاز است که تحقیقات آینده چشم انداز کل نگر و یکپارچه قابلیت اطمینان و عوامل انسانی که ارتباطات پیچیده بین تجهیزات، انسان و محیط را بررسی می کند، توجه ویژه داشته باشند. علاوه بر این، توسعه روشها، مدلها و چارچوبهایی با دیدگاههای یکپارچه قابلیت اطمینان و فاکتورهای انسانی مورد نیاز می باشد
واژگان کلیدی
مهندسی فاکتورهای انسانی، قابلیت اطمینان انسانی، اتاق های کنترل، مرور نظام مند
دیدگاه ها (0)
ارسال یک دیدگاه
ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.