تاثیر وضعیت سیرکادین بر عملکرد شناختی در پرستاران بخش مراقبت های ویژه یک مرکز آموزشی و درمانی قزوین
کد: G-1182
نویسندگان: سعیده موسوی ℗, مهران قلعه نوی , روح اله کلهر, علی صفری واریانی ©
زمان بندی: زمان بندی نشده!
دانلود: دانلود پوستر
خلاصه مقاله:
مقدمه
کار شیفتی باعث اختلال در ریتم سیرکادین می شود. عملکردهای شناختی مانند حافظه کاری و توجه در انجام بسیاری از وظایف نقش حیاتی دارند. بنابراین، حتی نارسایی موقتی در عملکرد شناختی و ذهنی می تواند منجر به عواقب جدی برای افراد شود، به ویژه زمانی که نیاز به پاسخ دقیق و فوری باشد.مطالعه حاضر به بررسی تاثیر سیرکادین بر عملکرد شناختی در بین پرستاران بخش مراقبت های ویژه یک مرکز آموزشی در قزوین پرداخته است.
مواد و روشها
این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع کاربردی بود که در بین 36 پرستار نوبت کار انجام شد.جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سیرکادین(CTI) استفاده شد. میزان توجه و حافظه کاری با استفاده از نرم افزار استروپ و وکسلر در ابتدا و انتهای سه شیفت کاری (صبح، عصر و شب) ارزیابی گردید.تمامی متغیرها با استفاده از نرم افزار R ورژن 4/1/0 بررسی شدند.
یافتهها
نتایج نشان داد اکثریت افراد مورد مطالعه دارای تیپ شخصیتی سرزنده ولی انعطاف ناپذیر هستند. با افزایش یک واحدی ثبات و دامنه ریتم سیرکادین فراخنای حافظه، زمان پاسخ همخوان و زمان پاسخ نا-همخوان شیفت عصر و شب نسبت به شیفت صبح کاهش می یابد.
نتیجهگیری
اثر اختلالاتی که در اثر برهم خوردن ریتم سیرکادین فرد به وجود می آید بر روی هم انباشته شده و می-تواند به صورت کاهش عملکرد شناختی بروز کند. با توجه به کاهش برخی از عملکردهای شناختی در شیفت های عصر و شب، به نظر می رسد میزان خطاها در شیفت های عصر و شب میتواند افزایش داشته باشد. بنابراین مدیران حوزه پرستاری و مراقبت از بیمار در نحوه چیدمان افراد در این شیفت ها، مواردی که می تواند باعث بهبود وضعیت عملکرد شناختی شود را تقویت نمایند.
واژگان کلیدی
سیرکادین، پرستاران، عملکرد شناختی، توجه،حافظه کاری
دیدگاه ها (0)
ارسال یک دیدگاه
ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.