تواناییهای شناختی شغلی موثر بر عملکرد کارکنان عملیاتی فوریت پزشکی
کد: G-1180
نویسندگان: محمد بابامیری , مهرانه شعبانی © ℗
زمان بندی: زمان بندی نشده!
دانلود: دانلود پوستر
خلاصه مقاله:
مقدمه
تکنسینهای فوریت پزشکی متخصصانی هستند که خدمات اورژانسی از قبیل ارزیابی اولیه، واکنش اورژانسی و انتقال بیمار به بیمارستان را انجام میدهند. عملکرد شناختی شغلی این گروه بسیار پر اهمیت است زیرا آنها در شرایط استرس و فشار زیادی کار میکنند و باید توانایی درک و پردازش اطلاعات را در زمان کوتاهی داشته باشند. بهمین علت با توجه به نیازمندیهای شناختی بالای این شغل، شناسایی مهمترین نیازهای شناختی برای این رسته شغلی با توجه به سطح امکانات در اختیار این افراد ضروری و مهم به نظر رسید.
مواد و روشها
این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1402 در بین پرسنل فوریت پزشکی شهر همدان انجام گرفت. 50 نفر از پرسنل فوریت پزشکی شرایط ورود به مطالعه حاضر را داشتند. معیارهای ورود، داشتن حداقل سابقهکاری 5 سال و افرادی که رسمی و عملیاتی بودند و تمایل به همکاری داشتند وارد مطالعه شدهاند. ابزار جمعآوری پرسشنامه فلیشمن (FJAS) که یک روش تجزیهو تحلیل شغلی باسابقه طولانی در این زمینه است که وظایف و شغلها را با توجه به تواناییها و مهارتهای موردنیاز توصیف میکند. حوزهها و تواناییهای که شامل طبقهبندی FJAS میشوند عبارتاند از: 21 توانایی شناختی-10 توانایی روانی ـ حرکتی-9 توانایی فیزیکی و 21 توانایی بین فردی / اجتماعی میباشد.
یافتهها
مهمترین تواناییهای شناختی شناسایی شده برای شغل فوریت پزشکی شامل حساسیت به تشخیص مشکل، بیان شفاهی، تشخیص سیگنال، جهت یابی فضائی، سرعت نتیجه گیری، به خاطر آرودن اطلاعات، اشتراک زمانی، استدلال استنتاجی، درک شفاهی و دسته بندی کردن اطلاعات، توجه انتخابی و سرعت ادارک میباشد.
نتیجهگیری
نتایج این مطالعه جهت طراحی مطالعات مداخلهای مرتبط با ارزیابی عملکرد شناختی شغلی، انتخاب پرسنل مناسب با شغل فوریتپزشکی، برنامهریزی برای ارتقاء عملکرد شناختی شغلی کارکنان عملیاتی اورژانس پیشبیمارستانی، میتواند کاربردی و مفید باشد.
واژگان کلیدی
عملکرد شناختی شغلی، توانمندیهای شناختی،کارکنان عملیاتی فوریت پزشکی.
دیدگاه ها (0)
ارسال یک دیدگاه
ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.