نیازمندیهای فیزیکی موثر بر عملکرد شغلی کارکنان فوریت پزشکی
کد: G-1179
نویسندگان: رشید حیدری مقدم , مهرانه شعبانی © ℗
زمان بندی: زمان بندی نشده!
دانلود: دانلود پوستر
خلاصه مقاله:
مقدمه
تقاضاهای فیزیکی شغل فوریت پزشکی بسیار زیاد و متنوع است. این افراد در طول ارائه خدمات پزشکی فوری با خطرات فیزیکی زیادی روبرو میشوند، به طوری که ممکن است در اثر این خطرات آسیبهای فیزیکی مختلفی به آنها وارد شود. این مطالعه با هدف شناسایی نیازمندیهای فیزیکی شغلی کارکنان عملیاتی فوریتهای پزشکی انجام شد.
مواد و روشها
این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1402 در بین پرسنل فوریت پزشکی شهر همدان انجام گرفت. 50 نفر از پرسنل فوریت پزشکی شرایط ورود به مطالعه حاضر را داشتند. معیارهای ورود حداقل سابقه کاری 5 سال و افرادی که رسمی بودند و تمایل به همکاری داشتند وارد مطالعه شدهاند. ابزار جمعآوری پرسشنامه تجزیه و تحلیل نیازمندیهای فیزیکی شغلی (PDA) بود. این پرسشنامه حمل بار دستی مواد (بلندکردن، هل دادن، کشیدن، چنگش و وضعیت نیشگونی دست و ...)، وضعیت حرکتی فرد ( ایستادن، نشستن، چمباتمه زدن، بالارفتن از پله، خزیدن و ...) و پوسچر قسمتهای مختلف بدن (کمر، مچ دست، گردن، زانو و ...) را مورد بررسی قرارمیدهد.
یافتهها
یافتههای این مطالعه نشان داد که مهمترین نیازمندیهای فیزیکی شغل فوریت پزشکی شامل: خمش کمر، بلندکردن بار، کشیدن و هل دادن، چنگش دست و حالت نیشگونی انگشتان دست، خم و راست کردن مچ دست و کار بالای ارتفاع شانه بسیار پرتکرار بوده است.
نتیجهگیری
باتوجه به نیازمندیهای فیزیکی شناسایی شده برای شغل فوریت پزشکی، افرادی که برای این شغل انتخاب میشوند بایستی از تناسب فیزیکی مناسبی برخوردار باشند تا براثر تروماهای فیزیکی دچار آسیبهای شغلی از جمله اختلالات اسکلتی- عضلانی، حوادث شغلی نشوند.
واژگان کلیدی
عملکرد فیزیکی شغلی، نیازمندی های فیزیکی،کارکنان عملیاتی فوریت پزشکی.
دیدگاه ها (0)
ارسال یک دیدگاه
ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.