Investigating the effect of occupational exposure to noise on the central auditory processing system

سید‌محمد‌جواد گل‌حسینی © ℗, محسن علی‌آبادی, رستم گلمحمدی, مهدی اکبری, مریم فرهادیان

Investigating the effect of occupational exposure to noise on the central auditory processing system

Code: G-1175

Authors: سید‌محمد‌جواد گل‌حسینی © ℗, محسن علی‌آبادی, رستم گلمحمدی, مهدی اکبری, مریم فرهادیان

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

پردازش شنوایی مرکزی عبارت از توانایی و قابلیت سیستم اعصاب مرکزی در استفاده از اطلاعات شنیداری قابل‌درک است و هرگونه اشکال در درک و پردازش پیام‌های شنیداری که ناشی از رویکردهای زبانی و شناختی نباشد، تحت عنوان اختلال پردازش شنوایی مرکزی شناخته می شود. مواجهه با سطوح بالای صدا در طولانی‌مدت، ضمن تاثیر بر روی سلول های مویی حلزون شنوایی که منجر به ایجاد افت شنوایی می گردد، باعث پیامدهای منفی دیگر از جمله نقص در سیستم پردازش شنوایی مرکزی می شود.

Methods and Materials / Case Report

تعداد ۳۰ نفر داوطلب مرد با میانگین سنی 3/94± 30/17 سال در یک مطالعه آزمایشگاهی به مدت 40 دقیقه در مواجهه با صدای واقعی ضبط‌شده یک محیط شغلی در دو سطح 85 و 88 دسی بل قرار گرفتند. قبل و بعد از مواجهه با صدا، به‌منظور بررسی حافظه و توجه شنیداری و توانایی شرکت کنندگان در پردازش اطلاعات مختلف شنیداری که هم‌زمان به دو گوش ارائه می‌شوند، از آزمون دایکوتیک اعداد استفاده گردید. همچنین جهت کنترل شرایط محیطی، این مطالعه در یک اتاقک مخصوص کنترل شرایط محیطی انجام شد. تحلیل‌های آماری مربوطه توسط نرم‌افزار IBM SPSS-25 صورت پذیرفت.

Results

مواجهه با صدای 88 دسی‌بلی باعث کاهش معناداری در توجه شنیداری و درنتیجه افت عملکرد پردازش شنوایی مرکزی شرکت کنندگان در مطالعه گردید (P0.05)؛ هر چند مواجهه با سناریوهای 85 دسی‌بل نیز کاهش نسبی را در عملکرد پردازش شنوایی مرکزی نشان داد اما از نظر آماری معنادار نبود (P0.05). همچنین، شاخص برتری طرفی، نشان‌دهنده برتری گوش راست قبل و بعد از مواجهه بود، ولی این برتری بعد از مواجهه با صدا با شدت بیشتری خود را نشان داد؛ بدین معنی که میزان پاسخ‌های صحیح آزمودنی‌ها در گوش چپ کاهش بیشتری نسبت به گوش راست را نشان داد.

Conclusion

مواجهه با صدا تأثیر قابل‌توجهی بر روی سیستم شنوایی مرکزی داشته و منجر به اختلال در آن می‌شود. همچنین گوش چپ نسبت به گوش راست دارای حساسیت بیشتری نسبت به مواجهه با صدا است. همچنین تراز فشار صدا عامل مهمی در اختلال در عملکرد شناختی بوده و به نظر نمی‌رسد در مواجهه کوتاه مدت با صدا در سطح 85 دسی‌بل، افت قابل‌توجهی در توجه شنیداری افراد ایجاد گردد؛ البته مواجهه طولانی مدت با صدا می‌تواند به یک عامل خطر جدی اختلالات شناختی و همچنین اختلالات مرتبط با تخریب عصبی تبدیل شود. صدا می‌تواند با آسیب رساندن به پردازش اطلاعات، منجر به خطای انسانی شده و متعاقباً حوادث را افزایش دهد که این موضوع درنهایت می‌تواند منجر به کاهش عملکرد و بهره وری شود.

Key Words

مواجهه با صدا، پردازش شنوایی مرکزی، آزمون دایکوتیک

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.