Analysis and screening of musculoskeletal injuries in workers of a pharmaceutical production factory using the Nordic questionnaire and NERPA posture assessment method

میترا قلی پور ℗, سید محمدجواد گل حسینی ©

Analysis and screening of musculoskeletal injuries in workers of a pharmaceutical production factory using the Nordic questionnaire and NERPA posture assessment method

Code: G-1170

Authors: میترا قلی پور ℗, سید محمدجواد گل حسینی ©

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

مهمترین سرمایه‌ی هر سازمان، نیروی انسانی آن است؛ از این رو سلامت هرکدام از کارکنان بر کارایی سازمان اثر مستقیم دارد. در حال حاضر بیماری‌های اسکلتی_عضلانی جزء شایع‌ترین بیماری‌های شغلی و یکی از علل شایع غیبت از کار محسوب می‌شوند که خود می‌توانند سبب کاهش بهره‌وری شوند. برای ارزیابی ریسک ابتلا به آسیب‌های ناشی از مشکلات ارگونومیک، روش‌های متنوعی ارائه شده است. این پژوهش با هدف تحلیل و غربالگری اختلالات اسکلتی_عضلانی در کارگران یک کارخانه‌ی تولید دارو با استفاده از پرسشنامه نوردیک و روش ارزیابی پوسچر NERPA‎ انجام پذیرفت.

Methods and Materials / Case Report

جامعه‌ی مورد مطالعه در این پژوهش ۵۰ نفر از پرسنل بخش بسته‌بندی جامدات و نیمه‌جامدات کارخانه بودند که به علت کثرت فعالیت‌های تکراری و استاتیک و به طور تصادفی انتخاب شدند. ارزیابی پوسچر کارکنان طی مشاهده‎ی مستقیم و عکس‎برداری انجام شد. پر کردن پرسشنامه‌ها به روش مصاحبه صورت گرفت و اطلاعات استخراج شده از طریق نرم افزار SSPS 24 مورد تحلیل آماری قرار گرفت.

Results

نتایج به‌دست آمده از پرسشنامه نوردیک نشان داد که بیشترین ناراحتی کارگران به‌ترتیب در ناحیه کمر (۷۶٪)، پشت (۶۸٪)، شانه (۶۴٪) و گردن (۶۲٪) می‌باشد. همچنین بین سابقه‌ی کاری و بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی رابطه معنا‌داری وجود داشت. از طرفی داده‎های استخراج شده از روش NERPA مشخص نمود که 90 درصد افراد مورد بررسی، امتیاز بین 3 تا 4 و 10 درصد باقی مانده امتیاز بین 5 تا 6 کسب کرده‌اند. سطح ریسک مربوطه به ترتیب 2 و 3 می‎باشد که سطح 2 بیانگر وجود نیاز به مطالعه‎ی بیشتر و سطح 3 نشان‎دهنده‎ی الزام به ایجاد تغییرات در پوسچر کاری است. از نتایج حاصل شده می‎توان استنباط کرد که امتیازات بالای کمر و گردن در روش NERPA کاملا با اطلاعات گزارش شده در پرسشنامه‎ی نوردیک انطباق دارد.

Conclusion

از اطلاعات حاصل شده می‌توان نتیجه گرفت که وضعیت‌های بدنی کارگران نیاز به اصلاح دارد. دوره آموزشی اصول ارگونومیک می‎تواند در بهبود وضعیت کاری کارگران تاثیر بسزایی داشته باشد، منتها کافی نیست و باید در جهت بهره‎گیری از صندلی‎ها و میزهای ارگونومیک و قابل تنظیم نیز گام برداشته شود.

Key Words

اختلالات اسکلتی-عضلانی، پرسشنامه نوردیک، روش ارزیابی پوسچر NERPA

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.