مقایسه همپوشانی سه روش ارزیابی ریسک ارگونومیکREBA ، LUBA و NERPA برای پیش‌بینی سطح ریسک اختلالات اسکلتی_عضلانی

میترا قلی پور ℗, سید محمدجواد گل‎حسینی ©

مقایسه همپوشانی سه روش ارزیابی ریسک ارگونومیکREBA ، LUBA و NERPA برای پیش‌بینی سطح ریسک اختلالات اسکلتی_عضلانی

کد: G-1168

نویسندگان: میترا قلی پور ℗, سید محمدجواد گل‎حسینی ©

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

آسیب‌های اسکلتی_عضلانی یک معضل فراگیر در محیط‌های کاری است که همواره سلامت نیروی انسانی را تهدید می‌کند و بر روی بهره‌وری مجموعه تاثیر منفی دارد. روش‌های متعددی برای ارزیابی پوسچر و پیش‌بینی ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی_عضلانی موجود است. این مطالعه با هدف مقایسه سه روش ارزیابی ریسک ارگونومیکیREBA ، LUBA وNERPA انجام شد.

مواد و روش‌ها

این مطالعه بر روی ۵۰ نفر از کارکنان شاغل در یک صنعت خودروسازی در استان تهران صورت گرفت. اطلاعات مورد نیاز از طریق عکس‌برداری و فیلم‌برداری تهیه شد و سپس به تفکیک با روش هایREBA ، LUBA و NERPA مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت، داده‌ها با یکدیگر مقایسه شد و همپوشانی آن‌ها به کمک ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t زوجی مورد سنجش قرار گرفت. تحلیل‌های آماری به وسیله‌ی نسخه‌ی ۲۴ نرم‌افزار SPSS انجام شد.

یافته‌ها

تحلیل‌های صورت گرفته حاکی از آن بود که روش NERPA و REBA با همبستگی مثبت ۰.۵۴ بیشترین تطبیق را با یکدیگر داشتند. اما روش‌های NERPA و LUBA و همچنین LUBA و REBA به ترتیب با ضرایب همبستگی ۰.۲۸۵ و ۰.۲۶۵ همبستگی ضعیفی از خود نشان دادند (P0.05). از طرفی خروجی آزمون t زوجی نشان دهنده‎ی وجود اختلاف بین هر سه روش بود. همچنین از نتایج حاصل شده می‌توان استنباط نمود که روش‌های REBA و NERPA عمده‌ی پوسچرهای مورد بررسی را در سطح ریسک ۲ و خطر متوسط طبقه‌بندی کردند (به ترتیب با ۶۴ و ۵۰ درصد)، در صورتی که در روش LUBA بیشترین پوسچرها در ریسک ۴ و سطح خطر بسیار بالا (با ۷۸ درصد) جای گرفتند.

نتیجه‌گیری

تفاوت‌های فاحشی در نتایج روش ارزیابی LUBA در مقایسه با روش‌های REBA و NERPA وجود دارد. بنابراین لزوم انجام مطالعات بیشتر در این حیطه با جامعه ‎ی آماری گسترده ‎تری آشکار می‌‌گردد تا بتوان تمام سطوح ریسک موجود در این روش ‎ها را تا حد مورد نیاز پوشش داد.

واژگان کلیدی

اختلالات اسکلتی_عضلانی، روش ارزیابی پوسچر LUBA، روش ارزیابی پوسچر REBA، روش ارزیابی پوسچر NERPA

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.