Reliability assessment of LUBA posture evaluation method: A case study in the automotive industry

فائزه تربتیان مشهدی ℗, میترا قلی‌پور, سارا حاجی‌نژاد, سها موذنی, عمران احمدی ©

Reliability assessment of LUBA posture evaluation method: A case study in the automotive industry

Code: G-1166

Authors: فائزه تربتیان مشهدی ℗, میترا قلی‌پور, سارا حاجی‌نژاد, سها موذنی, عمران احمدی ©

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

امروزه به دلیل گسترش صنعتی شدن و افزایش حجم و سرعت کارها در محیط‌های شغلی، نیروهای انسانی در معرض خطرات و آسیب‌های مختلفی قرار دارند، که برخی از مهمترین آن‌ها وابسته به وضعیت بدنی است. آسیب‌های ناگهانی یا تجمعی مرتبط با پوسچرهای نامناسب می‌تواند به بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی (MSDs) منجر گردد. پیش‌بینی میزان ریسک پوسچرهای شغلی با کمک ابزارها و روش‌های متعددی قابل ارزیابی است، که از جمله‌ی این روش‌ها می‌توان به روش ارزیابی پوسچر LUBA اشاره نمود. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان پایایی این روش می باشد.

Methods and Materials / Case Report

در این مطالعه توصیفی، ۵۰ نفر از کارگران خط تولید در یکی از صنایع خودروسازی به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابتدا پوسچر کارگران موردنظر از طریق عکس‌برداری و فیلم‌برداری ثبت شد. سپس این پوسچرها توسط ارزیاب‌ها به روش ارزیابی پوسچر LUBA مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت نمرات سطوح بدست آمده توسط ارزیاب‌ها، به کمک نرم‌افزار SPSS 24 مورد مقایسه و تحلیل آماری قرار گرفت. میزان ثبات درونی این روش با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی و در پایان میزان پایایی با استفاده از میانگین ضریب همبستگی درون رده‌ای ارزیابی شد.

Results

نتایج این مطالعه نشان داد که ضریب آلفای کرونباخ حاصل از آزمون ضریب همبستگی درون رده‌ای، برابر ۰.۹ می‌باشد که نشان دهنده ثبات درونی عالی روش LUBA است. همچنین مقدار میانگین ICC برابر با ۰.۸ گزارش شد که می‌توان نتیجه گرفت این روش دارای پایایی بین ارزیاب خوب می‌باشد.

Conclusion

ارزیابی میزان ریسک پوسچرهای شغلی در پیشگیری و کاهش احتمال ابتلای کارکنان به اختلالات اسکلتی-عضلانی (MSDs) بسیار ضروری می‌باشد. به این منظور می‌توان از روش ارزیابی پوسچر LUBA که تکنیکی برای ارزیابی بار وضعیتی وارد بر قسمت فوقانی بدن است، استفاده نمود. همانطور که از نتایج پیداست، روش LUBA دارای ثبات درونی عالی و پایایی خوب می باشد و می‌توان از این روش برای چنین اهدافی بهره گرفت.

Key Words

اختلالات اسکلتی-عضلانی، پایایی، روش ارزیابی پوسچر LUBA

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.