Reliability assessment of NERPA posture evaluation method: A case study in the automotive industry

میترا قلی‌پور ℗, سیده مروارید موسوی, پارسا محمد علی‌زاده, علی سبحانی درگاه, سید محمدجواد گل‌حسینی ©

Reliability assessment of NERPA posture evaluation method: A case study in the automotive industry

Code: G-1164

Authors: میترا قلی‌پور ℗, سیده مروارید موسوی, پارسا محمد علی‌زاده, علی سبحانی درگاه, سید محمدجواد گل‌حسینی ©

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

وضعیت بدنی یکی از پارامترهایی است که بر روی فعالیت‌های ذهنی و جسمی انسان، تاثیر مستقیم دارد. اختلالات اسکلتی_عضلانی در اثر قرارگیری بدن در وضعیت‌های نامطلوب ناشی می‌گردد و از جمله عوامل زیان‌آور شغلی می‌باشد. این اختلال همواره نیروی کار را با مشکلات متعددی مواجه می‌سازد و باعث بروز بسیاری از ناتوانی‌ها و از کار افتادگی‌های شغلی می‌گردد. روش‌های متنوعی برای بررسی میزان ریسک پوسچرهای شغلی وجود دارد که یکی از آن‌ها روش ارزیابی ارگونومیک NERPA است. هدف از این پژوهش بررسی پایایی این روش می‌باشد.

Methods and Materials / Case Report

جامعه‌ی مورد مطالعه در این پژوهش، ۵۰ نفر از کارگران خط تولید یک صنعت خودروسازی می‌باشند که به طور تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز جهت ارزیابی پوسچر، از طریق عکس‌برداری و فیلم‌برداری جمع‌آوری گردید. برای برآورد میزان پایایی روش ارزیابی پوسچر NERPA، اطلاعات در اختیار ۷ متخصص که به طور یکسان درمورد این روش آموزش دیده بودند، قرار گرفت و پوسچرها توسط آن‌ها ارزیابی شد. نمرات نهایی با استفاده از روش‎‌های آمار توصیفی مانند درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار و به کمک نرم‌‎افزار SPSS24 مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. در نهایت میزان پایایی میان ارزیابان با استفاده از آزمون ضریب همبستگی درون رده‌ای Intraclass Correlation Coefficient (ICC)بررسی شد و میزان ثبات درونی از طریق ضریب آلفای کرونباخ بدست آمد.

Results

نتایج حاصل شده به وسیله‎‌ی ارزیاب‎‌ها حاکی از آن بود که روش ارزیابی پوسچر ‌‌NERPA دارای پایایی مناسب و قابل قبولی است. ضریب آلفای کرونباخ در این مطالعه ۰.۸ برآورد شد که نشان‌دهنده‌ی وجود ثبات درونی خوب این روش می‎‌باشد. همچنین میانگین ICC برابر با ۰.۸ به دست آمد که پایایی خوب روش ‌‌NERPA را نمایان می‌سازد.

Conclusion

پیش‌بینی ریسک خطر پوسچرهای کاری در محیط‌های شغلی، تاثیر بسزایی در شناسایی و کنترل آسیب‌های اسکلتی-عضلانی دارد. به منظور ارزیابی این ریسک می‌توان از روش‌های ارزیابی پوسچر استفاده نمود که روش ارزیابی NERPA با برخورداری از پایایی مناسب می‌تواند انتخاب خوبی برای بررسی وضعیت بدنی کارکنان و برنامه‎‌ریزی برای کاهش مشکلات ناشی از این پوسچرهای نامطلوب باشد.

Key Words

اختلالات اسکلتی-عضلانی، روش ارزیابی پوسچر NERPA، پایایی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.