افت شنوایی ناشی از صدا و تاثیر آن بر پرخاشگری، کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی فردی

میلاد عباسی ℗, سعید یزدانی راد, رقیه عابدینی ©

افت شنوایی ناشی از صدا و تاثیر آن بر پرخاشگری، کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی فردی

کد: G-1159

نویسندگان: میلاد عباسی ℗, سعید یزدانی راد, رقیه عابدینی ©

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

افت شنوایی ناشی از صدا (NIHL) ممکن است تاثیر معنی دار و مخربی بر عملکرد شغلی فردی (IJP) داشته باشد. این اثر ممکن است از طریق پرخاشگری و کیفیت زندگی کاری (WRQoL) اعمال شود. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی این فرض که افت شنوایی ناشی از صدا با اثرگذاری بر پرخاشگری و کیفیت زندگی کاری بعنوان متغیرهای واسطه می تواند عملکرد شغلی فردی را تحت تاثیر قرار دهد، انجام شد.

مواد و روش‌ها

مطالعه حاضر در سال 1401 در میان 320 کارگر دارای درجاتی از افت شنوایی انجام گردید. افرادی با حداقل یک سال سابقه کاری و هیچ¬گونه سابقه‌ای از بیماری روانی، ضربه به سر یا جراحی مورد مطالعه قرار گرفتند. از میان افراد داوطلب شرکت در مطالعه، افراد با سابقه خدمت در نیروی هوایی یا توپخانه، افراد دارای ناشنوایی مادرزادی یا ناشی از عفونت، کارگران مصرف کننده داروهای اتوتوکسیک و افراد مبتلا به تومور، بیماری خود ایمنی و سندرم منیر از مطالعه خارج شدند. برای انجام این مطالعه از پرسشنامه‌های عملکرد شغلی فردی (IJPQ)، کیفیت زندگی کاری (WRQoL) و پرخاشگری (AQ) استفاده شد. علاوه بر این، جهت ارزیابی افت شنوایی آزمون شنوایی¬سنجی تون خالص (PTA) بر اساس استانداردهای ISO 8253-1 انجام شد. در آزمون PTA آستانه‌ شنوایی در فرکانس‌های 250، 500، 1000، 2000، 3000، 4000، 6000 و 8000 هرتز در هر دو گوش اندازه گیری شد و براساس آن میانگین NIHL برای هر دو گوش بدست آمد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها

از 335 کارگر صنعتی ، 320 کارگر وارد مطالعه شدند که 5/72 درصد مرد و 5/27 درصد زن بودند. بر اساس نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن، NIHLtotal با WRQoL و IJP به ترتیب با ضرایب 459/0- (P-value=0.01) و 575/0- (P-value=0.01) همبستگی منفی و معنی داری داشت. همبستگی مثبت و معنی داری بین NIHLtotal و پرخاشگری با ضریب 374/0 (P-value= 0.05) وجود داشت. ضرایب تاثیر مستقیم NIHLtotal بر WRQoL، پرخاشگری و IJP به ترتیب 412/0- ، 453/0 و 128/0- بود. علاوه بر این، ضرایب اثر غیرمستقیم NIHLtotal بر روی IJP از طریق پرخاشگری، از طریق WRQoL و از طریق پرخاشگری و WRQoL به ترتیب 057/0-، 275/0- و 078/0- بود.

نتیجه‌گیری

به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد که افت شنوایی ناشی از صدا اثر کاهشی و معنی داری بر کیفیت زندگی کاری دارد و می تواند منجر به افزایش رفتارهای پرخاشگرانه در میان کارگران شود. علاوه بر این، افت شنوایی ناشی از صدا می تواند عملکرد شغلی فردی را کاهش دهد. بعبارت دیگر، افت شنوایی ناشی از صدا به طور مستقیم و غیرمستقیم، از طریق کاهش کیفیت زندگی کاری و افزایش رفتار پرخاشگرانه منجر به کاهش عملکرد شغلی فردی می شود. بنابراین، بکارگیری روش‌های کنترل مهندسی و مدیریتی برای پیشگیری از افت شنوایی ناشی از صدا می تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی کاری، رفتارهای شغلی و به تبع عملکرد شغلی فردی شود.

واژگان کلیدی

افت شنوایی ناشی از صدا، عملکرد شغلی فردی، کیفیت زندگی کاری، پرخاشگری، مدل‌سازی معادلات ساختاری

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.