ارتباط بین شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی و بهره وری در بین کارکنان در سال 1400

سعیده موسوی ℗, روح اله کلهر , زینب جمالی زاده , سکینه ورمزیار ©

ارتباط بین شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی و بهره وری در بین کارکنان در سال 1400

کد: G-1144

نویسندگان: سعیده موسوی ℗, روح اله کلهر , زینب جمالی زاده , سکینه ورمزیار ©

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

اختلالات اسکلتی عضلانی می تواند بر بهره وری کارکنان تأثیر بگذارد. هدف اصلی این پژوهش، مطالعه رابطه شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی با بهره وری کارکنان در سال 1400 بود.

مواد و روش‌ها

این مطالعه از نظر هدف یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و از نظر نتایج کاربردی است که به صورت مقطعی در سال 1400 انجام شده است. جامعه مورد مطالعه کلیه کارکنان شاغل در دانشکده های بهداشت و پیراپزشکی بودند که شامل کارکنان اداری مالی، آموزش و آزمایشگاه ها می شدند. در این پژوهش ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های نقشه بدنی جهت تعیین میزان شیوع ناراحتی های اسکلتی-عضلانی و پرسشنامه سنجش میزان بهره وری کارکنان مدل آجیو بودند، که به صورت خودگزارشی توسط کارکنان تکمیل شدند. بررسي داده ها از طريق آمار توصیفی و تحلیلی (تی¬تست مستقل) با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 23 انجام شد.

یافته‌ها

طبق یافته های این پژوهش میانگین سنی افراد شرکت کننده در این پژوهش 41/33 با انحراف معیار 8/7 سال بودند. با توجه به نتايج حاصل از نقشه بدن، در جامعه مورد مطالعه 93 درصد از افراد اظهار كردند، كه حداقل يكبار درد را طي 12 ماه گذشته در يكي از نواحي بدن تجربه نموده اند. همچنين نتايج مربوط به میزان بهره وری در بین کارکنان مورد مطالعه در طي یک سال گذشته نشان داد، كه میانگین بهره وری در حد متوسط 73/3 امتیاز با انحراف معیار 14/8 بود. آزمون آماری تی تست مستقل نشان داد که بین شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی کارکنان مورد مطالعه با میزان بهره وری آن ها رابطه معنی¬دار آماری وجود دارد (t=2.42,P≤0.05).

نتیجه‌گیری

با توجه به وجود رابطه معنی دار بین شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی و ميزان بهره وري در کارکنان اداري، به نظر می رسد با بهبود شرایط کاری پرسنل از طريق اصلاح ایستگاه¬کاری، اصلاح پوسچر کاری، تنظیم زمان کار- استراحت، نصب نرم افزارهاي هشداردهنده حرکات ورزشي بر روي کامپيوتر، توجه به نياز کارکنان بر اساس نظرسنجي¬هاي و بازخوردهاي انجام شده، استفاده بهینه از استعدادها و توانمندي ها، حمايت هاي سازماني و ایجاد انگیزه در کارکنان مي توان ميزان اختلالات اسکلتي – عضلاني را کاهش و در نتيجه ميزان بهره وري را افزايش داد.

واژگان کلیدی

اختلالات اسکلتی عضلانی، بهره وری، کارکنان، مدل آجیو

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.