Investigating the impact of ergonomic interventions on reducing musculoskeletal disorders of dentists

علی صالحی سهل آبادی, وفا فیضی, مهدیس سبحانیان, فهیمه وزیری, محمدحسن روستایی, زهره آهنگری, محمدحسین وزیری © ℗

Investigating the impact of ergonomic interventions on reducing musculoskeletal disorders of dentists

Code: G-1141

Authors: علی صالحی سهل آبادی, وفا فیضی, مهدیس سبحانیان, فهیمه وزیری, محمدحسن روستایی, زهره آهنگری, محمدحسین وزیری © ℗

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

دندانپزشکان به دلیل ماهیت شغلی خود در معرض اختلالات اسکلتی- عضلانی هستند که می تواند بر کیفیت توانایی آنها در ارائه خدمات موثر به بیماران تأثیرگذار باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان تأثیر ارگونومیکی بر کاهش اختلالات اسکلتی عضلانی دندانپزشکان انجام شد.

Methods and Materials / Case Report

مطالعه حاضر به صورت مقطی و در میان دندانپزشکان شاغل در درمانگاه های آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران انجام شد. به منظور جمع آوری اطلاعات حاصل از پژوهش از ابزارهای خاصی استفاده شد که در این میان می توان به پرسشنامه دموگرافیک جهت به دست آوردن اطلاعات و مشخصات دموگرافیک افراد، شاخص ناتوانی گردن به منظور بررسی اختلالات اکلتی عضلانی ناحیه گردن، شاخص ناتوانی Oswestry Disability Index جهت بررسی ناتوانی کمر و همچنین مقیاس بینایی آنالوگ اشاره کرد. در ادامه از محتواهای آموزشی اصول ارگونومیک و آموزش های رفتاری استفاده شد که این موارد هم به صورت حضوری و هم از طریق دیگر راه های ارتباطی در اختیار افراد قرار داده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 22 در دو سطح آمار توصیفی و آمار تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین از رگرسیون خطی چند متغیره جهت لحاظ کردن نقش متغیرهای مخدوش گر احتمالی استفاده شد. لازم به ذکر است د تمتم این موارد سطح P0.05 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.

Results

نتایج مطالعه نشان داد که درد گردن و کمر در هر دو گروه مردان و زنان پس از مداخله به طور قابل توجهی کاهش یافته است. میانگین درد گردن در کل جامعه قبل از مداخله 19.73 و پس از مداخله 9.59 بود. این کاهش درد گردن معادل 44.4% بود. همچنین، میانگین درد کمر از 10.40 قبل از مداخله به 6.34 پس از مداخله کاهش یافت. این کاهش درد کمر معادل 4.98% بود. نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که این کاهش درد در هر دو گروه مردان و زنان معنی‌دار است (P 0.001).

Conclusion

بر اساس نتایج حاصل از مطالعه می توان بیان کرد که اقدامات کنترلی و مداخله ای ارگونومی می تواند به کاهش اختلالات و ناتوانی ها در دندانپزشکان کمک کند. این اقدامات شامل آموزش مسائل ارگونومی و تمرینات ورزشی مناسب می باشد، بنابراین مسئولان ذی ربط باید مکانیسم هایی را برای کاهش مواجهه با ریسک فاکتورهای ارگونومی در حرفه دندانپزشکی به عنوان یک استراتژی پیشگیری اتخاذ کنند.

Key Words

ارگونومی، آسیب های اسکلتی عضلانی، دندانپزشکان، درد

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.