Investigating factors predicting workers behavior to comply with ergonomic principles using the theory of planned behavior

محمدحامد حسینی © ℗, میترا مودی, فاطمه سلمانی, الهام سنجری, هانیه لاله, زکیه سامعی پور, فاطمه مختاری

Investigating factors predicting workers behavior to comply with ergonomic principles using the theory of planned behavior

Code: G-1130

Authors: محمدحامد حسینی © ℗, میترا مودی, فاطمه سلمانی, الهام سنجری, هانیه لاله, زکیه سامعی پور, فاطمه مختاری

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

توصیه ها برای کاهش ناراحتی های اسکلتی - عضلانی بر این نکته تاکید می کند که بهسازی ارگونومی باید با فعالیت های ارتقای سلامت که هدفش تغییر رفتار است ترکیب شود. این مطالعه با هدف تعیین عوامل پیش بینی کننده رفتارکارگران برای رعایت اصول ارگونومی با استفاده از تئوری رفتار برنامه ریزی شده انجام شد.

Methods and Materials / Case Report

برای این مطالعه ابتدا پرسشنامه ای براساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در چهار بخش باورهاي رفتاری، هنجارهاي ذهني، کنترل رفتاری درک شده، قصد رفتاری و رفتار، طراحی و روايي صوري و محتوايي آن بررسی وتایید شد. پرسشنامه تایید شده برای 300 نفر از کارگران خط تولید یک کارخانه کاشی تکمیل شد. داده ها به نرم افزار spss(v 26) منتقل و آنالیزهای آماری لازم انجام شد.P0.05 به عنوان سطح معنی داری درنظر گرفته شد.

Results

میانگین سنی شرکت کنندگان در این مطالعه 7/06±36/96 سال و سابقه کار 4/41±9/19 سال بود. 91/7% آنها مرد و 8/3% آنها زن بودند.3/7% بی سواد،76/3% دیپلم و پایین تر و 20% تحصیلات دانشگاهی داشتند.29/7% آنها مجرد و 70/3% آنها متاهل بودند. آلفای کرونباخ پرسشنامه 70% تا 81% بدست آمد. هنجارهای ذهنی بر رفتار و قصد رفتاری تاثیر معنی داری داشت (P0.001). همچنین قصد رفتاری بر رفتار اثر معنی دار داشت(P0.001).

Conclusion

با توجه به نتایج بدست آمده هنجارهای ذهنی و قصد رفتاری مهم ترین پیش بینی کننده های رفتارهای ارگونومی کارگران در محیط های کاری می باشند بنابراین از افراد تاثیرگذار می توان در پیشبرد رفتارهای ارگونومی کارگران بهره برد. تئوری رفتار برنامه ریزی شده و سازه های آن می تواند به عنوان چارچوب نظری مناسب برای پیش بینی عوامل موثر بر رفتارهای ارگونومی کارگران در محیط کار استفاده شود. پرسشنامه طراحی شده دارای روایی و پایایی قابل قبول برای استفاده در پژوهش های ارگونومی است.

Key Words

تئوری رفتار برنامه ریزی شده ، ارگونومی، کارخانه کاشی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.