The Relationship Between Job Stress and Turnover Intention and Early Retirement of nurses: Investigating the Mediating Role of Job Satisfaction

نسیم علیپور, سید‌علی مهدیون, امیر اسدی‌فخر, مهرانه شعبانی © ℗

The Relationship Between Job Stress and Turnover Intention and Early Retirement of nurses: Investigating the Mediating Role of Job Satisfaction

Code: G-1127

Authors: نسیم علیپور, سید‌علی مهدیون, امیر اسدی‌فخر, مهرانه شعبانی © ℗

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

استرس شغلی یک وضعیت تعاملی بین موقعیت شغلی و فرد شاغل در آن شغل است. پرستاری به عنوان یک شغل استرس‌زا است زیرا با خواسته‌ها و نیازهای شغلی پیچیده همراه است و انتظارات بالا، مسئولیت پذیری بیش از حد و حداقل اختیار به عنوان عوامل استرس‌زا شناخته شده است. روابط نامتوازن میان تلاش‌های سرمایه‌گذاری شده و پاداش‌های دریافت شده در کارکنان باعث واکنش‌های استرس‌زایی می‌شود که در طولانی مدت باعث آسیب‌های جسمی و روانی فرد می‌شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین استرس شغلی و قصدترک شغل و بازنشستگی زود هنگام با بررسی نقش میانجی خشنودی شغلی در پرستاران صورت گرفته است.

Methods and Materials / Case Report

این مطالعه از نوع مطالعات همبستگی است که در سال 1397به روش میدانی و از طریق پرسشنامه جمع‌آوری شد. نمونه مورد مطالعه 455 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دولتی شهر همدان بودند. ابزارهای جمع آوری داده در این پژوهش از4 پرسشنامه‌ی خودگزارش‌دهی شامل پرسشنامه استرس شغلی (سیگریت) ، قصد ترک شغل(کامن)، بازنشستگی زود هنگام (گیلارد ودسمیت ) و خشنودی شغلی (کندال و هیولین) بود. مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل چند متغیری بسیار کلی و نیرومند از رگرسیون چند متغیری و به عیارت دیگر دقیق تر "مدل خطی کلی است. که مجموعه ای از معادلات رگرسیون را به طور همزمان مورد آزمون قرار می‌دهد. در نهایت پس از جمع‌آوری داده‌ها جهت تجزيه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخة 18 و AMOS23 استفاده شد. سطح معناداری کمتر از 05/0درنظر گرفته شد.

Results

نتایج این مطالعه نشان داد که اکثر شرکت کنندگان زن و متاهل(3/88%) بودند. اکثر اعضای نمونه بین 31 تا 40 سال سن داشتند. از لحاظ سابقه کار نیز بیشتر اعضای نمونه بیشتر از 20 سال سابقه کار داشتند. سطح تحصیلات اکثر اعضاي نمونه كارشناسي (3/73%) بود. 16درصد از اعضای نمونه در شیفت ثابت مشغول بکار بودند و 84 درصد نیز شیفت درگردش داشتند. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که بین عدم توازن تلاش–پاداش با رضایت شغلی رابطه منفی معنادار و با قصد ترک شغل رابطه مثبت معنادار وجود داشت اما بین عدم توازن تلاش – پاداش با قصد بازنشستگی زودهنگام رابطه معناداری مشاهده نگردید. همچنین بین فشار شغلی با رضایت شغلی رابطه منفی معنادار وجود داشت، اما بین این متغیر با قصد ترک شغل و قصد بازنشستگی زودهنگام رابطه معنی‌داری مشاده نگردید.

Conclusion

باتوجه به نتایج مطالعه حاضر در بین پرستاران نشان داده شده که هر چه بین تلاش‎های افراد و پاداش‌هایی که فرد به هر شکلی از طرف سازمان دریافت می‌کند تعادل وتوازن برقرار نباشد باعث می‌شود رضایت شغلی کاهش یابد و این می‌تواند زمینه ساز ترک شغل کارکنان از آن سازمان باشد.

Key Words

استرس شغلی، قصد ترک شغل، بازنشستگی زودهنگام، خشنودی شغلی، پرستاران

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.