تبیین موانع پذیرش تلفن همراه هوشمند در سالمندان

ژاله زندیه, یدالله ابوالفتحی ممتاز, فرزانه بهادری © ℗, فرحناز محمدی شاهبلاغی

تبیین موانع پذیرش تلفن همراه هوشمند در سالمندان

کد: G-1115

نویسندگان: ژاله زندیه, یدالله ابوالفتحی ممتاز, فرزانه بهادری © ℗, فرحناز محمدی شاهبلاغی

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

سابقه‌ی ورود تکنولوژی به زندگی روزمره‌ی افراد بیش از چند دهه نمی‌باشد. شواهد فزآینده‌ای از مزایای استفاده از تلفن همراه هوشمند برای سالمندان وجود دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به بهبود وضعیت شناختی، اجتماعی و عاطفی آن‌ها اشاره کرد. با وجود مزایای متعدد تلفن همراه هوشمند، در چند دهه گذشته سالمندان از اقلیت کاربران این تکنولوژی بودند. مطالعه حاضر با هدف تبیین موانع پذیرش تلفن همراه هوشمند در سالمندان انجام شده است.

مواد و روش‌ها

مطالعه کیفی حاضر با رویکرد گراندد تئوری در سالمندان ساکن جامعه شهر شیراز انجام گرفته است. 28 مشارکت کننده به صورت نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل اشتراوس و کوربین 2015 انجام گرفته است.

یافته‌ها

کاربر پسند نبودن موبایل هوشمند یکی از طبقات اصلی استخراج شده در مطالعه حاضر است. ویژگی های ظاهری(کوچک بودن صفحه کلید، کوچک بودن صفحه نمایش، سنگینی موبایل، لغزنده بودن درب پشتی موبایل)، ویژگی های فنی(عمر کوتاه باطری، حافظه داخلی پایین، حافظه داخلی پایین، کیفیت پایین دوربین، سرعت پردازش پایین، هنگی مکرر موبایل، کوچک بودن صفحه نمایش، کوچک بودن صفحه نمایش و سنسورهای حسی ضعیف)، درک پیچیدگی کار با موبایل(عدم تسلط به زبان دستگاه، عدم دسترسی راحت از قابلیت های متفاوت موبایل، عدم استفاده از قابلیت های جدید بدون کمک، عدم توانایی در راه اندازی موبایل به دلیل دشواری و سردرگمی در زمان انجام فعالیت های قبلی) و نارضایتی از خدمات پس از فروش(عدم ارائه خدمات به موقع توسط نمایندگی، عدم پاسخگویی به سوالات مصرف کنندگان توسط نمایندگی و عدم تعمیر موبایل به دلیل نبود قطعه در کشور) از زیر طبقات استخراجی مرتبط با طبقه مذکور بوده است.

نتیجه‌گیری

از آنجایی که اکثر محققین، طراحان و ارائه‌کننده‌های تکنولوژی از جمعیت سالمندی نیستند، یک شکاف اساسی بین آن‌چه توسعه یافته و به بازار عرضه شده و آن‌چه در واقع مورد نیاز سالمندان است، بوجود می آید. بنابراین با توجه به رشد روزافزون جمعیت سالمندی و تمایل آنها به استفاده از موبایل های هوشمند، ضروری است موبایل هایی طراحی و به جامعه ارائه گردد که سالمندان بتوانند به راحتی از قابلیت های متفاوت آن بهره مند شوند.

واژگان کلیدی

موانع، پذیرش، تلفن همراه هوشمند، سالمندان.

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.