Prevalence of musculoskeletal disorders in all types of service workers

مرضیه کاظم پور ℗, عبدالحمید تاجور ©

Prevalence of musculoskeletal disorders in all types of service workers

Code: G-1112

Authors: مرضیه کاظم پور ℗, عبدالحمید تاجور ©

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

اختلالات اسکلتی عضلانی (MSDs)، یکی از عوامل مهم آسیهای شغلی بخصوص در مشاغلی با وظایف متعدد، همچون بنادر و اسکله ها به علت تسریع در اجرای عملیات تخلیه و بارگیری می باشد. با توسعه روز افزون و افزایش تبادلات بین کشورها، حمل و نقل و ترانزیت کالا افزایش یافته و بنادر با بکارگیری تجهیزات مدرن و پیشرفته در صدد تسریع در سرعت اجرای عملیات تخلیه و بارگیری هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط اختلالات اسکلتی عضلانی با انواع شغل در کارکنان یک اسکله در جنوب ایران صورت پذیرفت.

Methods and Materials / Case Report

در این مطالعه 350 نفر از کارکنان شاغل در چند شرکت از اسکله ای در جنوب ایران با حداقل یکسال سابقه کار در واحدهای انبار و عملیاتی (اپراتورهای گنتری کرین، ترنس ترینر و کشنده ها) مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه کارکنان بخش انبار و عملیاتی به علت ماهیت متفاوت وظیفه بطور جداگانه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات عبارت بودند از پرسشنامه ویژگیهای دموگرافیک و پرسشنامه نوردیک و نقشه بدن که برای تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی مورد بررسی واقع می شد. تجزیه و تحلیل داده ها بوسیله نرم افزار SPSS(ver.23) و با استفاده از آزمون Chi-Squre انجام شد.

Results

میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 9/7±66/37 و در محدوده سنی 23 تا 67 سال و میانگین سابقه کاری آنها 7/8±9/13 سال بود. 9/21درصد از افراد شرکت کننده مجرد بوده و از کل افراد 5/67 درصد دارای تحصیلات دیپلم یا پایین تر بودند. شرکت کنندگان همگی مرد بودند. درصد ابتلا به بیماری اسکلتی عضلانی و همچنین علائم اختلالات اسکلتی عضلانی، در اپراتورهای گنتری کرین و ترنس ترینر در نواحی کمر 53.7% ، بالاتنه66.8% ، پایین تنه59.6% و دست و گردن 61.2% بود. درصد ابتلا به بیماری و علائم اختلالات اسکلتی عضلانی، در اپراتورهای کشنده ها در نواحی کمر 72.1% ، بالاتنه72.8% ، پایین تنه73.3%و دست و گردن 64.4% بود. در گروه سوم یا کارگران انبار نسبتهای بیماری و علائم اختلالات به ترتیب در نواحی کمر 74.2% ، بالاتنه61.2% ، پایین تنه67.1% و دست و گردن 73% بود. همچنین نتایج نشان داد که در همه گروه مشاغل مورد بررسی بروز اختلالات و بیماریهای اسکلتی عضلانی در نواحی بالاتنه، دست و گردن، کمر و حتی پایین تنه ارتباط معناداری وجود داشت(P0.001).

Conclusion

شیوع اختللات اسکلتی عضلانی در نواحی مختلف بدن در کارگران انبار نسبت به سایر کارکنان بخشهای عملیاتی بالاتر بود. در بهبود شرایط کار و اقدامات اصلاحی در افراد مورد مطالعه، توجه به ریسک فاکتورهای نواحی کمر، گردن، پشت، زانو، شانه و مچ دست بسیار حایز اهمیت بوده و بخصوص در مورد نحوه حمل بار به کارکنان انبار آموزشهای لازم داده شود.

Key Words

اختلالات، اسکلتی عضلانی، مشاغل خدماتی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.