مطالعه شیوع و ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در کارکنان بخش اداری بیمارستان پاستور بم به روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA)
کد: G-1111
نویسندگان: نازنین منصوری بهمیاری © ℗, ابراهیم نظری پور, هانیه حمزه نژاد, فاطمه فاتحی , منصوره ابراهیمی
زمان بندی: زمان بندی نشده!
دانلود: دانلود پوستر
خلاصه مقاله:
مقدمه
کارکنان بخش های اداری بیمارستان ها مدت طولانی را به صورت نشسته با رایانه کار می کنند و مستعد ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی (MSDs) هستند. از این رو، در مطالعه حاضر شیوع و ریسک ابتلا به این اختلالات در بین کارکنان اداری بیمارستان پاستور بم بررسی شد.
مواد و روشها
این مطالعه مقطعی بر روی 57 نفر از کارکنان اداری واجد شرایط شاغل در بیمارستان پاستور بم انجام شد. به روش مشاهده ای و با استفاده از پرسشنامه توسعه یافته نوردیک و به کمک روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA) اطلاعات جمع آوری شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از آزمون های همبستگی و مدل رگرسیون خطی در محیط نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.
یافتهها
میانگین سن و سابقه کاری به ترتیب برابر با 38/7±32/37 و 43/7±55/12 سال بود. اکثر شرکت کنندگان خانم و متأهل بودند. در 5/89 % افراد، حداقل یکی از اندام ها در یک سال گذشته معرض درد اسکلتی عضلانی بوده که شایع ترین اندام های در معرض کمر (4/61 %) و گردن (6/52 %) بود. در 29 مورد (9/50 %) از مشاهده های صورت گرفته، نمره ROSA برابر با 5 و یا بیشتر از آن بود. همچنین نتایج مدل رگرسیونی نشان داد که سن (451/0=β و 022/0=P) و نمره ROSA (370/0=β و 004/0=P) دو عامل موثر بر درد و ناراحتی اسکلتی عضلانی در ناحیه گردن می باشند.
نتیجهگیری
شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین کارکنان اداری بیمارستان مذکور، بالا بود. نتایج ROSA نشان داد که و با حدود نصف افراد، سطح ریسک بالایی برای ابتلا به این اختلالات داشتند؛ بنابراین طراحی مداخلات آموزشی به منظور اصلاح وضعیت نشستن افراد و کاهش ریسک این اختلالات ضروری است.
واژگان کلیدی
اختلالات اسکلتی عضلانی، کارکنان اداری، کارکنان بیمارستان، ROSA
دیدگاه ها (0)
ارسال یک دیدگاه
ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.