Studying the prevalence and risk of musculoskeletal disorders in the employees of the administrative department of Pastor Bam Hospital using the rapid assessment of administrative stress (ROSA) method.

نازنین منصوری بهمیاری © ℗, ابراهیم نظری پور, هانیه حمزه نژاد, فاطمه فاتحی , منصوره ابراهیمی

Studying the prevalence and risk of musculoskeletal disorders in the employees of the administrative department of Pastor Bam Hospital using the rapid assessment of administrative stress (ROSA) method.

Code: G-1111

Authors: نازنین منصوری بهمیاری © ℗, ابراهیم نظری پور, هانیه حمزه نژاد, فاطمه فاتحی , منصوره ابراهیمی

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

کارکنان بخش های اداری بیمارستان ها مدت طولانی را به صورت نشسته با رایانه کار می کنند و مستعد ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی (MSDs) هستند. از این رو، در مطالعه حاضر شیوع و ریسک ابتلا به این اختلالات در بین کارکنان اداری بیمارستان پاستور بم بررسی شد.

Methods and Materials / Case Report

این مطالعه مقطعی بر روی 57 نفر از کارکنان اداری واجد شرایط شاغل در بیمارستان پاستور بم انجام شد. به روش مشاهده ای و با استفاده از پرسشنامه توسعه یافته نوردیک و به کمک روش ارزیابی سریع تنش اداری (ROSA) اطلاعات جمع آوری شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از آزمون های همبستگی و مدل رگرسیون خطی در محیط نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.

Results

میانگین سن و سابقه کاری به ترتیب برابر با 38/7±32/37 و 43/7±55/12 سال بود. اکثر شرکت کنندگان خانم و متأهل بودند. در 5/89 % افراد، حداقل یکی از اندام ها در یک سال گذشته معرض درد اسکلتی عضلانی بوده که شایع ترین اندام های در معرض کمر (4/61 %) و گردن (6/52 %) بود. در 29 مورد (9/50 %) از مشاهده های صورت گرفته، نمره ROSA برابر با 5 و یا بیشتر از آن بود. همچنین نتایج مدل رگرسیونی نشان داد که سن (451/0=β و 022/0=P) و نمره ROSA (370/0=β و 004/0=P) دو عامل موثر بر درد و ناراحتی اسکلتی عضلانی در ناحیه گردن می باشند.

Conclusion

شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین کارکنان اداری بیمارستان مذکور، بالا بود. نتایج ROSA نشان داد که و با حدود نصف افراد، سطح ریسک بالایی برای ابتلا به این اختلالات داشتند؛ بنابراین طراحی مداخلات آموزشی به منظور اصلاح وضعیت نشستن افراد و کاهش ریسک این اختلالات ضروری است.

Key Words

اختلالات اسکلتی عضلانی، کارکنان اداری، کارکنان بیمارستان، ROSA

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.