Work station simulation and risk assessment of musculoskeletal disorders before and after ergonomic and educational intervention in medical diagnosis laboratories using Digimizer and CATIA

رامین رحمانی © ℗, فاطمه سلگی, نازنین منصوری, سید علی حسینی

Work station simulation and risk assessment of musculoskeletal disorders before and after ergonomic and educational intervention in medical diagnosis laboratories using Digimizer and CATIA

Code: G-1109

Authors: رامین رحمانی © ℗, فاطمه سلگی, نازنین منصوری, سید علی حسینی

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

یکی از مشکلات شایع در بین کارکنان آزمایشگاه های پاتولوژی، ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی بر اثر کار طولانی و استاتیک در پوسچر نامناسب بوده و باعوامل سازمانی کلیدی از قبیل بهره وری، غیبت های شغلی و تمایل به ترک شغل در ارتباط هستند. از این رو، مطالعه حاضر با هدف شبیه سازی ایستگاه کاری و تعیین ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در کارکنان شاغل در آزمایشگاه تشخیص طبی قبل و بعد از اجرای مداخله ارگونومیک و آموزشی انجام شد.

Methods and Materials / Case Report

این پژوهش مداخله ای، به صورت شبیه سازی بر روی کارکنان شاغل در یکی از آزمایشگاه های پاتولوژی سطح شهر همدان انجام شده است. جهت انجام مطالعه، پس از بررسی دقیق وظایف کارکنان این آزمایشگاه و تحلیل سلسله مراتبی شغلی، یکی از وظایف پرتکرار (کار با میکروسکوپ جهت آنالیز دیداری نمونه ها) انتخاب شد. از پوسچر فرد در حین انجام وظیفه مورد نظر عکس تهیه شد. سپس عکس مورد نظر با استفاده از نرم افزار Digimizer آنالیز شد. در مرحله بعد، ایستگاه کاری و پوسچر مورد نظر فرد در محیط نرم افزار CATIA شبیه سازی شده و با روش RULA در این نرم افزار مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس اقدام اصلاحی (مداخله ارگونومیک) اجرا شده و پس از اصلاح ایستگاه کاری و پوسچر فرد (مداخله آموزشی)، مجدداً ارزیابی پوسچر انجام شده و اثربخشی مداخلات مورد بررسی قرار گرفت.

Results

قبل از مداخله، نمره RULA برابر با 6 بود. بیشترین انحراف از حالت طبیعی در کمر و گردن مشاهده شد. طراحی مجدد ایستگاه کاری و همچنین آموزش به فرد جهت انجام وظیفه در پوسچر مناسب، منجر به کاهش سطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی شده و نمره RULA به 3 تقلیل یافت. به عبارتی، مداخله ارگونومی و آموزشی اجرا شده دارای اثربخشی قابل توجهی بود.

Conclusion

ریسک به اختلالات اسکلتی عضلانی در وظیفه انتخابی قابل توجه بوده و نیازمند اقدام اصلاحی بود. با تغییراتی در ایستگاه کاری و همچنین آموزش به فرد، میزان انحراف در کمر و گردن نسبت به حالت طبیعی کمتر شده و ریسک ابتلا به این اختلالات تا سطح قابل قبولی کاهش یافت. پیشنهاد می شود برای سایر وظایف شغلی در آزمایشگاه ها این مداخلات طراحی و اجرا گردد.

Key Words

مداخله ارگونومی، آزمایشگاه پاتولوژی، RULA، CATIA، Digimizer

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.