Investigating the effect of noise, mental load and noise sensitivity on noise annoyance of spinning workers

فاطمه ضابطی © ℗

Investigating the effect of noise, mental load and noise sensitivity on noise annoyance of spinning workers

Code: G-1104

Authors: فاطمه ضابطی © ℗

Schedule: Not Scheduled!

Tag:

Download: Download Poster

Abstract:

Introduction

صدا یک عامل فیزیکی مهم و تهدید کننده سلامت در بسیاری از محل های کار است که نه تنها کارگران بخش های خاص مثل ریسندگی و نساجی ، بلکه همه شهروندان در معرض صدای با شدت بالا هستند. از موضوعات بسیار شایع مربوط به صدا آزردگی صوتی است و به عنوان پاسخ ذهنی قابل اندازه گیری صدا یکی از مهم ترین عوارض منفی صدا محسوب می شود.مطالعات مرتبط با آزردگی صدا نشان مي دهد كه رابطه مثبتي بين احساس آزردگي و تراز صدا وجود داردتحقیقات نشان می دهد که افراد حساس به صدا بیشتر در معرض آزار ناشی ازصدا ویا بیداری های ناشی ازصدا می باشند همچنین بار کار ذهنی مفهومی فراگیر در متون ارگونومی و عوامل انسانی بوده و یکی از عوامل مؤثر در بروز صدمات وحوادث شغلی، عدم تناسب میان بارکاری ذهنی و شغل فرد می باشد با توجه به مطالب فوق و با توجه به اینکه در شهرستان کاشان صنایع ریسندگی جزو صنایعی است که تعداد زیادی از نیروی کار را در خود جای داده است به همین علت این پژوهش با هدف با هدف بررسی اثر صدا و بار ذهنی بر حساسیت و آزردگی صوتی کارگران صنعت ریسندگی انجام شد.

Methods and Materials / Case Report

این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی در سال 1400 بر روی 200 نفر از کارگران یکی از کارخانه های نساجی کشور انجام شد. میزان تماس شغلی کارگران واحد های ریسندگی (شامل: حلاجی، کاردینگ، هیت ست، پاساژ، فینیشر، رینگ و...) با استفاده از روش دزیمتر مدل TES-1354ساخت تایوان اندازه گیری شد. به منظور ارزیابی عوارض صدا پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک (شامل: نام و نام خانوادگی، جنسیت، سن، مدرک تحصیلی، وضعیت تاهل، سابقه کار و شغل) ، حساسیت صوتی وینشتاین، آزردگی صوتی و بار کار ذهنی NASATLX) توسط افراد تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 آنالیز شد و همچنین آزمون های آماری ازجمله آماری همبستگی پیرسون، ANOVA، تی تست انجام گردید.

Results

در این مطالعه 76/55% از کارگران در معرض صدای بالاتر ازحد مجاز بودند. میانگین امتیاز آزردگی صوتی، حساسیت صوتی و بار کار ذهنی به ترتیب 48/54، 82/76 و 70/69 بود و میانگین امتیاز آزردگی صوتی کارگران کمک بافنده 50/71 بود که از همه وظایف بیشتر است. کارگران زن بالاترین امتیاز حساسیت صوتی را داشتند (044/0P =). آزردگی و حساسیت صوتی با ارتقای سطح تحصیلات کارگران افزایش می یافت همچنین بار کار ذهنی در افراد متاهل بیشتر بود و افراد مجرد حساسیت صوتی بیشتری داشتند. همبستگی شدت صوت و سن با حساسیت صوتی به ترتیب 200/0 و 161/0 بود (05/0P) همچنین همبستگی سابقه کاری، سن و حساسیت صوتی با آزردگی صوتی به ترتیب 371/0، 333/0 و545/0 بود (01/0P) که این سه فاکتور بیشترین اثر را بر آزردگی صوتی داشتند.

Conclusion

نتایج رگرسیون همبستگی بالایی با آزردگی صوتی داشت بعد از آن به ترتیب سن، سابقه کاری، بار کار ذهنی، تحصیلات، تاهل، شدت صدا و جنسیت می باشد.

Key Words

صدا، آزردگی صوتی، حساسیت صوتی، بارکار ذهنی، نساجی

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.