بررسی وضعیت میزان بار کار ذهنی، استرس شغلی، آگاهی و نگرش ارگونومیکی در بین جراحان یک بیمارستان عمومی

مهدی محمدیان © ℗, نفیسه نصیرزاده, سحر ناصری

بررسی وضعیت میزان بار کار ذهنی، استرس شغلی، آگاهی و نگرش ارگونومیکی در بین جراحان یک بیمارستان عمومی

کد: G-1101

نویسندگان: مهدی محمدیان © ℗, نفیسه نصیرزاده, سحر ناصری

زمان بندی: زمان بندی نشده!

برچسب:

دانلود: دانلود پوستر

خلاصه مقاله:

مقدمه

اتاق عمل بخش جراحی بیمارستان¬ها یک محیط پر استرس و حساس، همراه با ریسک فاکتورهای ارگونومیکی متفاوت می‌باشد. استفاده از روش‌های پیچیده، تسلط بر فن‌آوری‌های جدید و کار تحت فشار از جمله عوامل موثر بر این شرایط استرس¬زا دانسته می¬شوند. در این میان جراحان از اصلی‌ترین اعضای تیم جراحی شناخته می¬شوند که در مقایسه با دیگران، بیشتر در مواجهه با این ریسک فاکتورهای ارگونومیکی هستند؛ این امر می¬تواند منجر به بروز مشکلات سلامتی از قبیل اختلالات روانی، جسمی، ذهنی و اجتماعی گردد. از این¬رو با بررسی و ارزیابی مشکلات ارگونومیکی جراحان و در نهایت با ارائه دستورالعمل¬ها و به¬کارگیری مداخلات مناسب با هدف بهبود شرایط در اتاق عمل می¬توان در جهت کاهش استرس، استرین و خستگی گام برداشت. از این¬رو مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت میزان بار کار ذهنی، استرس شغلی، آگاهی و نگرش ارگونومیکی در بین جراحان یک بیمارستان عمومی انجام شد.

مواد و روش‌ها

این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که در آن 18 جراح عمومی در یک بیمارستان به شکل نمونه¬گیری تصادفی انتخاب شدند و با رضایت آگاهانه خود در این مطالعه شرکت کردند. به منظور بررسی وضعیت از پرسشنامه¬های مختلف اعتبارسنجی شده استفاده گردید. پرسشنامه محقق ساخته برای جمع¬آوری اطلاعات دموگرافیکی و ارزیابی آگاهی و نگرش به اصول ارگونومیکی، پرسشنامهNASA TLX برای ارزیابی بارکار ذهنی، و پرسشنامه محتوای شغلی (JCQ) برای ارزیابی استرس شغلی استفاده شدند. برای تجزیه و تحلیل داده¬ها از آزمون‌های آماری t-test و ANOVA با کمک نرم افزار (Version 16) SPSS استفاده شد.

یافته‌ها

یافته‌ها نشان دادند که میانگین امتیاز ابعاد آزادی در تصمیم گیری و حمایت اجتماعی در بین جراحان این بیمارستان پایین بوده است؛ از طرف دیگر میانگین امتیاز ابعاد نیازهای روانشناختی، نیازهای فیزیکی و عدم امنیت شغلی، بالا بوده؛ که نشان دهنده استرس بالا در میان آنهاست. همچنین میزان آگاهی افراد نسبت به اصول ارگونومیکی متوسط و نگرش ‌آنها مثبت ارزیابی شد.

نتیجه‌گیری

باتوجه به بالا بود بارکار ذهنی و استرس شغلی در میان جراحان این بیمارستان، انجام مداخلات ارگونومیکی و روانشناسی ضروری دانسته می¬شود؛ چیزی که می¬تواند در افزایش و بهبود کیفیت جراحی و عملکرد جراحان تأثیر بسزایی داشته باشد.

واژگان کلیدی

جراحان، ارگونومی، استرس شغلی، آگاهی و نگرش

دیدگاه ها (0)

تاکنون دیدگاهی منتشر نشده است. شما اولین نفر باشید!

ارسال یک دیدگاه

ارسال دیدگاه توسط مدیریت بسته شده است.